В Луцьку кобзарське віче

В Луцьку кобзарське віче

26.08.15 12:46 0 661
Понад три десятка бандуристів з різних куточків України приїхали до Луцька на Кобзарське віче, що традиційно відбулося на Театральному майдані міста 24 серпня - у День незалежності України.

Професійні артисти-учасники Національної заслуженої капели бандуристів України імені Г.І.Майбороди, вихованці Стрітівської вищої школи кобзарського мистецтва, луцьких музичних шкіл, а також бандуристи-аматори виконували народні пісні, балади, твори на слова класиків української лірики.

Після завершення програми на головній сцені начальник управління культури Тетяна Гнатів подякувала усім учасникам заходу, вручила спеціальні Подяки міського голови. У вітальній промові Тетяна Гнатів зауважила, що кобзарство - це унікальне мистецтво. «Кобза та бандура належать до найбільших реліквій українського народу. Віртуозна гра на цих інструментах була і залишається завжди одухотвореною, зігрітою великою любов'ю, а її художня сила - просто вражає. Тому дуже приємно, що кобзарювання у Луцьку в День незалежності України уже стало традицією”, - сказала вона.

Впродовж дня почути звуки бандури можна було на вулицях міста.

Організатори– управління культури міської ради та Волинський осередок Національної Спілки кобзарів України, керівник - Валентина Пилипчук».

Управління культури (720447)

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківську ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ