Турнір міста Луцька з шахів та шашок визначив переможців

Турнір міста Луцька з шахів та шашок визначив переможців

26.08.15 16:32 0 675
23-24 серпня у шахово-шашковому клубі «Біла тура» комітет по фізичній культурі та спорту Луцької міської ради за підтримки Волинської шахової федерації, територіальної організації партії “Блок Петра Порошенка “Солідарність” організували відкритий турнір міста Луцька з шахів та шашок, присвячений 24-й річниці Незалежності України та 930-й річниці нашого міста.

До обласного центру взяти участь у традиційних відкритих змаганнях прибуло понад п'ятдесят спортсменів з Луцького району, Житомира, Ковеля, Володимира Волинського, Нововолинська, Ківерців, Горохівського, Ківерцівського та Луцького районів.

На урочистому відкритті зі словами вітань до учасників звернулася Надія Петрик, директор міського центру фізичного здоров'я населення “Спорт для всіх”, Володимир Вдовенко, голова Волинської шахової федерації та представник територіальної організації партії “Блок Петра Порошенка “Солідарність” Олександр Тарасюк, які привітали всіх зі святом та побажали цікавих комбінаційних партій й перемоги найсильнішим.

Спортсмени приєдналися до загальнонаціональної хвилини мовчання за загиблими у боротьбі за незалежність України під час Революції Гідності та відновлення територіальної цілісності нашої держави у районі проведення антитерористичної операції.

Турнір відбувався за швейцарською системою в дев'ять турів по двадцять хвилин на партію. Учасники і глядачі мали можливість спостерігати за цікавою захоплюючою боротьбою за шахівницями. До останніх турів не було визначено достроково переможців.

Переможцем змагань серед шахістів став Анатолій Мазій з Луцька, який набрав 8,5 очок з 9 можливих. Друге місце, набравши 8 очок, виборов ще один представник обласного центру - Дмитро Герчук. На третьому місці — Василь Неділько з Луцького району.

Найсильнішими серед шашкістів були лучани: Андрій Сорока (7, 5 очок з 9), Петро Левчук, набравши 7 очок, виборов друге місце, а Павло Гончарук — третій (6,5 очок).

Переможці та призери змагань нагороджені дипломами, пам'ятними медалями від комітету по фізичній культурі та спорту Луцької міської ради, а також грошовими призами від територіальної організації партії “Блок Петра Порошенка “Солідарність”. Спеціальними заохочувальними призами від Волинської шахової федерації було нагороджено одинадцять кращих гравців. Також голова федерації Володимир Вдовенко, який був учасником турніру, за активну життєву позицію і популяризацію шахів, нагородив найстаршого учасника змагань, семидесятисемирічного лучанина Євгена Цвірука. Призами нагороджено житомирянку Лесю Курчак, Володимира Грушовінчука, який показав кращий результат у групі ветеранів понад шістдесят років і наймолодших учасників змагань Артема Матвійчука і Максима Гузьо.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ