Чернігів: День Незалежності України: офіційно та урочисто

Чернігів: День Незалежності України: офіційно та урочисто

26.08.15 14:35 0 601
У Чернігові до Дня Незалежності України відбулися церемонія покладання квітів до пам'ятників та мітинг. Цього року заходи були досить масовими і їх учасниками стали близько тисячі чернігівців та гостей міста.

Зранку учасники святкування – представники влади, політичних і релігійних організацій, національно-культурних товариств – поклали квіти до пам'ятника Тарасу Шевченку на Валу. Капела бандуристів імені Остапа Вересая виконала наживо гімн України та твори Кобзаря.

Потім церемонія покладання квітів відбулася біля пам'ятника "Борцям за волю і незалежність України", що встановлений поблизу Катерининської церкви. Там пройшов мітинг з нагоди 24-ої річниці незалежності України, чернігівців зі святом привітали голова облдержадміністрації Валерій Куліч, заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, Чернігівський міський голова Олександр Соколов, народні депутати України Владислав Атрошенко (БПП), Олександр Кодола (Народний фронт) і Олег Купрієнко (Радикальна партія).

Зокрема, О.Соколов зазначив, щояк ніколи раніше, українці розуміють цінність миру і спокою у власній країні. "Ми об'єднані спільним бажанням жити в оновленій, вільній, демократичній Україні, що сповідує європейські цінності. Будьмо свідомими своєї високої мети, натхненно працюймо задля процвітання українського народу!", - наголосив керівник обласного центру Чернігівщини.

Учасник АТО майор Іван Мєдвєдєв у своєму виступі підкреслив, що незалежність виборюється українцями дуже дорогою ціною. Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять 126 земляків, які не повернулися додому зі сходу України, захищаючи територіальну цілісність і незалежність своєї держави. Військовослужбовець також висловив сподівання, що "на 25-ту річницю своєї незалежності Україна святкуватиме перемогу за участю всіх областей країни".

Потім представники влади і громадськості поклали квіти до меморіальних стел, що встановлені у сквері імені Попудренка на знак пам'яті про Небесну сотню та чернігівців, загиблих в АТО.

Ірина Синельник
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: История пиццы,а также ...
Наступна новина: Протягом тижня підрозділи ...

КОМЕНТАРІ