На Тернопіллі психологи-рятувальники взяли участь у засіданні методичного об'єднання фахівців психологічної служби освіти

На Тернопіллі психологи-рятувальники взяли участь у засіданні методичного об'єднання фахівців психологічної служби освіти

26.08.15 13:24 0 642
Психологи Управління ДСНС України у Тернопільській області взяли участь у засіданні методичного об'єднання фахівців психологічної служби освіти, що відбувся 21 серпня на базі Тернопільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №19. Захід на тему «Кризова психологічна допомога в сучасній соціально-політичній ситуації» проведено з метою налагодження співпраці з надання психологічної допомоги у кризовий період.

Психологи-рятувальники поділились з освітянами власним досвідом роботи в напрямку надання психологічної допомоги вимушеним переселенцям, які прибули на Тернопільщину з Донецької та Луганської областей – районів проведення антитерористичної операції. Працівники ДСНС відзначили, що вони приділяють велику увагу стабілізації рівня комфорту та адаптації переселенців до нових умов життя, заспокоєння та пошуку резервів, проведення діагностичної і корекційно-відновлювальної роботи у закладах освіти, залучення студентів, волонтерів до активної виховної і розвивальної діяльності в позаурочний час. Також вони наголосили на важливості впровадження в навчальних закладах, куди потраплять діти вимушених переселенців, психологічних ігор та інших психотерапевтичних методик, які сприятимуть створенню позитивного соціально-психологічного клімату.

Велику увагу під час зустрічі було приділено особливостям взаємодії психологів з іншими фахівцями в процесі кризового консультування. Також фахівці психологічної служби ДСНС обговорили з присутніми основні теоретичні підходи до поняття кризи та кризових ситуацій та концептуальні підходи й сучасні методи регулювання кризових станів, розглянули алгоритми психологічної допомоги людині у кризовій ситуації та під час переживання криз розвитку й ряд інших важливих питань.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ