У Рівненській області рятувальники провели тактико-спеціальні навчання в лікувальному закладі обласного центру

У Рівненській області рятувальники провели тактико-спеціальні навчання в лікувальному закладі обласного центру

26.08.15 15:26 0 624
25 серпня на території комунального закладу первинної медико-санітарної допомоги «Ювілейний» співробітниками міськрайонного управління ГУ ДСНС було проведено тактико – спеціальні навчання.

Рятувальниками було перевірено готовність персоналу лікарні та добровільної пожежної дружини об’єкту до дій під час виникнення пожежі, а також боєготовність пожежно-рятувальних підрозділів Рівненського гарнізону під час гасіння пожеж у лікувальних закладах.

Перед практичною частиною, керівництво закладу ознайомило працівників Держслужби з архітектурно-технічними особливостями об’єкту, зокрема особливу увагу було приділено системам захисту, шляхам під’їзду пожежної техніки до наявних зовнішніх вододжерел на території закладу та шляхам евакуації.

Під час навчань учасники відпрацювали питання взаємодії штабу пожежогасіння з адміністрацією об’єкта та організацію на місці роботи газодимозахисної служби під час ліквідації пожеж.

За легендою навчань, пожежу в приміщенні реєстратури виявила сестра-господарка, вона ж і повідомила про небезпеку до Служби порятунку. Тим часом, адміністрація об’єкта, використовуючи внутрішню радіомережу, оголосила сигнал «тривоги» та почала організацію евакуації людей із небезпечної зони. За лічені хвилини до об’єкту почали прибувати пожежно-рятувальні підрозділи.

Одягнувши апарати захисту органів зору, вогнеборці в умовах сильного задимлення на третьому та четвертому поверхах провели розвідку пожежі, та визначилися із найбільш небезпечними ділянками, де оперативно було розгорнуто «бойові дільниці». Умовну пожежу швидко ліквідували.

- «Спостерігаючи за ходом спільних навчань, я переконався у необхідності таких заходів, вони вкрай необхідні і для того, щоб на власні очі побачити можливі небезпеки і головне спробувати свої сили у фактично наближеній до реальної небезпеки ситуації. До того ж ми змогли перевірити власну добровільну пожежну команду, а також практично відпрацювати евакуаційні заходи», - розповів головний лікар комунального закладу первинної медико-санітарної допомоги «Ювілейний» Петро Цимбала.

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Волинь: представлено ...

КОМЕНТАРІ