Житомирщина: за добу,в області,вогнеборцями ліквідовано 12 займань сухого трав’яного покриву

Житомирщина: за добу,в області,вогнеборцями ліквідовано 12 займань сухого трав’яного покриву

26.08.15 15:44 0 614
За минулу добу підрозділи служби порятунку «101» Житомирщини 12 разів залучались до ліквідації загорянь сухого трав’яного покрову у різних куточках області.

Так, 24 серпня о 14:50 на пункт зв’язку 22-ї Державної пожежно-рятувальної частини селища Володарськ-Волинський надійшло повідомлення про займання сухостою поблизу села Калинівка. Вогонь помітили його мешканці, які намагалися самостійно приборкати вогняну стихію, але всі їхні спроби виявились марними. Тому вони зателефонували до служби порятунку «101».

По прибуттю до місця виклику рятувальники з’ясували, що полум’я швидко розповсюджується в сторону населеного пункту, до найближчого будинку залишалося близько 10 м. Вмілими діями рятувальники о 15:30 пожежу ліквідували. Також вогнеборці не допустили займання приватних житлових будинків, господарчих споруд та лісу. Вогонь встиг знищити лише 2 га сухостою.

Цього ж дня було зафіксовано ще 11 випадків займання сухої рослинності у Лугинському, Житомирському, Коростенському, Коростишівському, Овруцькому, Попільнянському, Ружинському районах, а також у місті Коростені та селищі Ружин. Місцеві вогнеборці, оперативно відреагувавши, не дали змоги вогню розповсюдитися на великі площі. Загиблих та травмованих внаслідок таких займань немає. Наразі обставини всіх подій встановлюються фахівцями.

Управління ДСНС України у Житомирській області застерігає населення дотримуватися правил пожежної безпеки! Не використовуйте відкритий вогонь у вітряну погоду. Спалювати сміття безпечніше якнайдалі від будівель та споруд, під пильним наглядом, при цьому обов’язково потрібно мати напоготові первинні засоби пожежогасіння. Осередки вогнищ необхідно обкопувати невеликим земляним валом, щоб не допустити розповсюдження вогню по сухій траві.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинь: представлено ...
Наступна новина: У Росії зняли з продажу ...

КОМЕНТАРІ