Іран надав МАГАТЄ «суттєвий обсяг» інформації про ядерну програму – Амано

Іран надав МАГАТЄ «суттєвий обсяг» інформації про ядерну програму – Амано

26.08.15 12:00 0 1348
Голова Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Юкія Амано заявляє, що агенція отримала «суттєвий обсяг» інформації від Ірану, щоб зняти занепокоєння, що ядерна програма Тегерана має військові елементи. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

У вівторок, 25 серпня, Амано заявив журналістам у Відні, що інформацію від Ірану у МАГАТЕ отримали 15 серпня. Він додав, що наразі ще зарано робити конкретні висновки.

На додаток до укладеної 14 липня угоди, яка передбачає зняття з Ірану санкцій в обмін на обмеження його ядерної програми, Тегеран також підписав договір із МАГАТЕ, щоб вирішити питання про можливі військові цілі його попередньої ядерної діяльності.

У датованій 15 серпня заяві МАГАТЕ йдеться, що для Ірану настав граничний термін для надання «пояснень у письмовій формі і пов’язаних з ними документів». МАГАТЕ може також попросити Іран надати додаткову інформацію до 15 жовтня, щоб підготувати остаточну доповідь про військовий вимір ядерної програми Тегерана до кінця 2015 року.

Повне скасування санкцій відбудеться одразу по тому, як МАГАТЕ повідомить, що Іран відповів на запитання про свою ядерну діяльність у минулому і виконує заходи для скорочення поточної програми в цій галузі.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У вимаганні та одержанні ...
Наступна новина: Тернопільська область: ...

КОМЕНТАРІ