Волинська область: рятувальники продовжують профілактичну роботу з населенням щодо недопущення пожеж

Волинська область: рятувальники продовжують профілактичну роботу з населенням щодо недопущення пожеж

27.08.15 17:19 0 596
З метою запобігання порушень правил пожежної безпеки працівники УДСНС України у Волинській області в період збору врожаю проводять рейди та інформаційно-роз’яснювальну роботу серед робітників сільськогосподарських підприємств та мешканців населених пунктів.

Так, 25 серпня рятувальники здійснили черговий рейд на полях. На цей раз працівники Локачинського РВ УДСНС України у Волинській області провели його на території Старозагорівської сільської ради.

У ході рейду особлива увага приділялася спалюванню стерні. Незважаючи на заборони, щороку після збирання врожаю виникає ця гостра проблема, адже безконтрольне випалювання стерні може призвести до пожежі на сусідніх полях або в лісосмугах, вогонь може перекинутися на розташовані поруч житлові і господарські будівлі, сади. Велика кількість диму від випалювання стерні створює безпосередню загрозу для здоров’я людини: сприяє появі підвищеної кількості запальних захворювань органів дихання і очей, захворювання серцево-судинної системи. Крім того, дим негативно впливає на стан навколишнього природного середовища - знижується родючість ґрунтів, порушується їх структура, зменшується протиерозійна стійкість, забруднюється атмосферне повітря.

Тому, спілкуючись з мешканцями села Старий Загорів, рятувальники наголосили на недопустимості спалювання стерні, залишків сухої рослинності, а також на необхідності дотримання норм та правил пожежної безпеки не лише в період збирання врожаю, а й після нього.

Рятувальники вкотре звертаються до всіх мешканців області, до власників полів, до сільськогосподарських працівників - дотримуйтесь основних правил пожежної безпеки!

Лише спільними зусиллями ми здатні вберегти від знищення вогнем наш край!
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: У Тернополі офіційно ...

КОМЕНТАРІ