Волинська область: рятувальники продовжують боротьбу з пожежами в екосистемах

Волинська область: рятувальники продовжують боротьбу з пожежами в екосистемах

27.08.15 15:31 0 660
25 серпня рятувальники Управління ДСНС у Волинській області ліквідували 7 загорань сухого трав’яного настилу та одне загорання післяжнивних залишків. Зокрема, суха трава горіла в м.Ковелі (0,5 га), с.Згорани Любомльського району (0,02 га), в с. Валерянівка Рожищенського району (0,6 га), в с. Озерце Ківерцівського району в с. Пятидні (2 га), Володимир-Волинського району (1 га) та в с. Хрипськ Шацького району (4,8 га). Причиною загорань стало необережне поводження з вогнем невстановлених осіб. Для приборкання пожеж залучались підрозділи державної служби з надзвичайних ситуацій області, загорання ліквідовані.

Післяобідньої пори виникло також загорання стерні площею приблизно 2 га на полі СГПП «Несвіч» в с. Липини Луцького району. Гасіння здійснювала чергова варта ДПРЧ-1 м. Луцька в складі 2-х відділень на пожежних автоцистернах.

Продовжується гасіння загорання торф’янику в с. Добова Ковельського району, що виникло на площі близько 3 га. З вогнем борються пожежники ДПРЧ-19 м.Ковеля в складі 5 чоловік. Пожежа локалізована, залишилось ліквідувати 1,5 га загорання.

25 серпня виникли також 3 пожежі в лісових масивах. Так, в Камінь-Каширському районі біля с.Соснівка з пожежею площею майже 15 га борються 4 пожежники ДПРЧ-8 з райцентру, команди МПО с.Бронниця та Пнівне в складі 4-х чоловік, 30 чоловік та 3 пожежних автоцистерни лісового господарства, задіяно 3 трактори та 40 чоловік місцевого населення.

В Ківерцівському районі поблизу смт Цумань виникла низова пожежа лісу на площі близько 30 га. Територія належить до Цуманського держлісгоспу. На гасіння пожежі залучені: відділення частини спеціальної пожежної техніки з Луцька в складі 4-х чоловік на автоцистерні, двоє членів місцевої пожежної команди та 2-є пожежників з смт Олика, 40 чоловік та 3 пожежних автоцистерни лісового господарства, задіяно 1 пристосована машина для підвозу води ємністю 8 м3, 3 трактори та 20 чоловік місцевого населення.

В Маневицькому районі біля с. Велика Ведмежка виникла пожежа лісу на площі 20 га. Територія належить до Маневицького держлісгоспу. Гасіння цієї пожежі здійснюють 12 рятувальників ДПРЧ-13 смт Маневичі, пожежники місцевих команд з сіл Цміни, Старий Чорторійськ, Костюхнівка, Сойне та селища Колки – всього 10 чоловік, 40 чоловік та 4 пожежних автоцистерни лісового господарства.

Пожежі в лісових масивах локалізовані, здійснюється гасіння.

Управління ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Звернення начальника ...
Наступна новина: Рівненщина: рятувальники ...

КОМЕНТАРІ