Волинська область: свято для малят – екскурсія до справжнісіньких рятувальників

Волинська область: свято для малят – екскурсія до справжнісіньких рятувальників

27.08.15 17:39 0 532
Як донести до свідомості дітей прості постулати безпеки? Ні, не лекцію читати. Потрібно просто запросити їх у гості до пожежників. Так і зробили працівники Любешівського РС УДСНС України у Волинській області.

Із широко розкритими очима та ротами дітвора з трьох дошкільних закладів селища Любешів спостерігала за роботою працівників Служби Порятунку «101». Побачити на власні очі справжніх вогнеборців, спецтехніку на якій вони щодня виїжджають на гасіння пожеж та ліквідацію надзвичайних ситуацій, та навіть самим спробувати себе у ролі рятівників, все це викликало неабиякий емоційний сплеск у малят.

Очільник любешівських рятувальників підполковник служби цивільного захисту Віктор Деркач провів для дітей екскурсію в державній пожежно-рятувальній частині №12. Спочатку він розповів дітям, як потрібно діяти у випадку виникнення надзвичайної ситуації та що робити для її запобігання. Особливу увагу звернув на небезпеку знаходження невідомих предметів та пояснив, що не дозволяється зачіпати незнайомі металеві предмети, оскільки вони можуть містити вибухові речовини, розповів чому дітям заборонено самим іти на річку чи на ставок купатися, а також застеріг не гратися сірниками. Крім того, діти вивчили телефонний номер пожежно-рятувальної служби «101» та всі разом повторили номер декілька разів поспіль. Для закріплення теорії малятам вручили тематичні листівки та пам’ятки з правилами безпеки життєдіяльності.

Та на цьому гостини у рятувальників не скінчилися - на майданчику біля пожежно-рятувальної частини пожежники розгорнули спецтехніку та аварійно-рятувальне обладнання. Вони на практиці показали дітям, як вони ліквідовують пожежі. Хлопці та дівчата з захопленням спостерігали, як рятувальники прокладають рукавну лінію. Далі вогнеборці гасили інсценізовану пожежу, де кожен охочий мав можливість подати воду з пожежного ствола разом із справжніми рятувальниками. Чимало присутніх виявили бажання закріпити отримані знання на практиці.

Особовий склад продемонстрував спеціальний бойовий одяг в якому бійці ДСНС ліквідовують пожежі та надзвичайні події, а також різні інструменти, якими користуються під час їх ліквідації. Школярі із захватом спостерігали за рятувальниками - у ході заходу кожна дитина мала можливість посидіти за кермом пожежної автівки, приміряти одяг справжнього рятувальника, спробувати висоту пожежної драбини.

УДСНС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 904 вибухо-небезпечних ...
Наступна новина: Чернігівська область: ...

КОМЕНТАРІ