Луцьк: до Асоціації органів місцевого самоврядування “Шлях Гедиміновичів” хоче долучитися ще одне литовське місто

Луцьк: до Асоціації органів місцевого самоврядування “Шлях Гедиміновичів” хоче долучитися ще одне литовське місто

27.08.15 18:00 0 654
Міський голова Микола Романюк, його перший заступник Тарас Яковлєв, начальник управління туризму та промоції міста Наталія Бунда зустрілися з міським головою Таурагзького району Зігітасом Мічюлісом, депутатами Таурагзької міської ради Відасом Бічкусом та Вільмантасом Льоранчасом (Литовська Республіка).

Микола Романюк привітав гостей у нашому місті та побажав їм гарного перебування. Він подякував литовському народові за підтримку українців у такий складний для нас час. За його словами, Литва і Польща завжди були на стороні України та всіляко підтримували нас. Міський голова наголосив, що військові дії на Сході впливають на всю країну. “На жаль, уже більше сотні волинян та 27 лучан віддали своє життя, захищаючи цілісність країни. Це сум і горе для багатьох родин. Ми намагаємося всіляко підтримувати їх, надаємо допомогу”, - додав він.

Міський голова Таурагзького району Зігітас Мічюліс зауважив, що українці ведуть боротьбу за свою незалежність та свободу. За його словами, литовці всіляко підтримують Україну у її діях.

Головною метою шньої зустрічі було обговорення співпраці в рамках реалізації проекту “Шлях Гедиміновичів”.

Начальник управління туризму та промоції міста Наталія Бунда детально розповіла литовським гостям про це об'єднання. За її словами, Луцьк зацікавлений у розвитку туристичної галузі. “Ми працюємо у різних напрямках. Намагаємося популяризувати наше місто, аби більше туристів сюди приїжджало. “Шлях Гедиміновичів” є міжнародним проектом і об'єднує території, на розвиток яких свого часу важливу роль відіграло Велике князівство Литовське та, зокрема, династія Гедиміновичів. Наша мета, аби “Шлях Гедиміновичів” був сертифікований як туристичний шлях Ради Європи, яких нині є 26”, - наголосила вона.

Зігітас Мічюліс зауважив, що вони хотіли б долучитися до нього. За його словами, династія Гедимінів зіграла важливу роль в історії їхнього краю. Він наголосив, що це дуже цікаве і перспективне об'єднання, про яке чув багато хорошого.

Міський голова Микола Романюк додав: “Ми зацікавлені у розвитку Асоціації органів місцевого самоврядування “Шлях Гедиміновичів”. Нині ми маємо 11 партнерів в Україні та 8 за кордоном”. Створено сайт, ведеться робота з розвитку Асоціації. Микола Романюк наголосив, що вони будуть раді, аби Таурагський район долучився до цього об'єднання. За його словами, було б непогано спільно реалізовувати різноманітні проекти, проведення спільних заходів, зокрема, виставок, фестивалів, туристичних маршрутів тощо.

Зрештою, сторони домовились попрацювати у цьому напрямку та підписати меморандум про співробітництво.

Під час зустрічі обговорено й питання економічного співробітництва. Микола Романюк наголосив, що Луцьк зацікавлений у залученні нових інвестицій. За його словами, у нашому місті працюють підприємства з шведськими, німецькими, польськими, словацькими інвестиціями. Він зауважив, що було б непогано, аби наші бізнесмени налагоджували співпрацю з литовськими партнерами.

Обговорили учасники зустрічі й питання впровадження енергозберігаючих технологій.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: До місцевого бюджету ...
Наступна новина: Чернівці: Зареєстровано ...

КОМЕНТАРІ