Чернівці: Освітяни міста готуються до нового навчального року

Чернівці: Освітяни міста готуються до нового навчального року

27.08.15 15:58 0 531
26 серпня, відбулась серпнева конференція освітян “Якісна освіта – інвестиції в майбутнє”. На конференції йшлося про основні завдання освітньої галузі Чернівців у новому навчальному році.

Був присутній Чернівецький міський голова Олексій Каспрук, який подякував Георгію Олійнику за плідну роботу на посаді начальника міського управління освіти і побажав йому успіхів на посаді радника міського голови з питань освіти та викладацькій ниві. Також міський голова вручив освітянам грамоти та медаль «На славу Чернівців». Цього року до Дня знань її отримали Ярослава Дроник – вчитель математики Чернівецької гімназії №5 та Наталя Кінащук, директор Чернівецького ліцею №1 математичного та економічного профілю.

Міський голова Олексій Каспрук подякував освітянам за їх працю, за високий рівень знань наших учнів. «Нещодавно американці проводили об'єктивне грунтовне дослідження по всіх обласних центрах, в тому числі й в Чернівцях. Городяни позитивно оцінили діяльність освіти: про школи позитивно відгукнулися 60 відсотків чернівчан, про дитячі садочки – 55 відсотків чернівчан. Це перший показник по Україні. Ми обігнали Тернопіль, Харків, усі обласні центри. За це я хочу подякувати нашим освітянам, – сказав міський голова. – Хочу визначити кілька пріоритетів в галузі освіти: перший – зміцнення матеріально-технічної бази.

Другий пріоритет – енергозбереження. Це взаємопов'язані речі. Заклади освіти, які отримають фінансові інвестиції на модернізацію систем енергозбереження, безперечно, знімуть певне навантаження з міського бюджету. Тому ми зможемо перенаправити кошти на ремонтні роботи з енергозбереження у тих закладах, які не потрапили під програму проекту «Енергозбереження в бюджетних закладах».

Третє, не менш важливе, – вивчення англійської мови. У Яссах цей процес почали 15 років тому. І дійшли до того, що в деяких навчальних закладах навчання всіх предметів у останніх класах ведеться англійською мовою. Наступний пріоритет – фізична культура і спорт. Я підтримую ідею про започаткування Кубку мера з різних спортивних дисциплін і ми знайдемо можливість її профінансувати. Ми будемо максимально залучати дітей до фізичної культури, залучати інвесторів до покращення матеріально-технічної спортивної бази шкіл. Є гарний приклад школи №22, де відкрили сучасний баскетбольний майданчик. Такі спортивні майданчики повинні бути на території кожної школи. Наше завдання – в кожному мікрорайоні зробити доступні сучасні спортивні споруди, тренажери, футбольні поля. Зараз перед нами стоїть ще багато завдань, які спільними зусиллями ми обов'язково виконаємо».

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ