Вінничина: на Луганщині відкрили пам’ятний знак загиблим воїнам-прикордонникам,які боронили Красну Талівку серед яких наш земляк підполковник Євген Пікус (+фото)

Вінничина: на Луганщині відкрили пам’ятний знак загиблим воїнам-прикордонникам,які боронили Красну Талівку серед яких наш земляк підполковник Євген Пікус (+фото)

27.08.15 17:25 0 571
У відділі прикордонної служби «Красна Талівка» у Станично-Луганському районі відкрили пам'ятний знак загиблим воїнам-прикордонникам, які загинули 25 серпня минулого року на ділянці прикордонної застави «Красна Талівка» під час бою з диверсійно-розвідувальної групою, яка прийшла із території Російської Федерації. Диверсійна група бойовиків під прикриттям мінометів, вступивши у бій із українськими прикордонниками, зазнала суттєвих втрат. Після невдалої вилазки диверсантів для відходу бойовиків були задіяні два російських БТРи та два БМП.

Окрім того, українські прикордонники були обстріляні реактивними снарядами із бойових гвинтокрилів МІ-8 військових сил Росії. У результаті тяжкого бою загинули чотири прикордонники серед них і наш земляк: підполковник вінничанин Євген Пікус, старший прапорщик В'ячеслав Фірсов, старший прапорщик Дмитро Арнаут, молодший сержант Олег Сороченко та троє поранених.

Варто відмітити, що ескізи пам'ятника розробила відома литовська художниця, волонтер Беата Куркуль. Задум допомогли втілити в життя співробітники Державної прикордонної служби.

«Прикордонники першими зустрічають ворога на кордоні. Не сумніваюсь, що ніхто з нас не був готовий до тієї ситуації, яка склалася. Для багатьох із нас це виявилося шоком. Ми повинні цінувати тих синів, мужів, батьків, котрі не відступили. Я розумію, бій був далеко не рівний. У ворога була і бронетехніка і гвинтокрили. Могли хлопці відійти? Так, звісно могли. І я не знаю, у кого з нас би вистачило слів, щоб їх осудити. Але вони не відступили, а ворог був змушений тікати. Вони захистили нас», – наголосив керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука.

В рамках відкриття пам'ятного знаку присутні вшанували загиблих молитвою та хвилиною мовчання.

За інформацією Луганської обласної військово-цивільної адміністрації



Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі офіційно ...
Наступна новина: На Вінниччині відбулась ...

КОМЕНТАРІ