рятувальники провели лекцію для керівників закладів освіти

рятувальники провели лекцію для керівників закладів освіти

27.08.15 13:09 0 532
26 серпня місцевими рятувальниками для керівників загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів проведено лекцію на тему «Вимоги пожежної та техногенної безпеки до закладів системи освіти України». Метою даного заходу було ознайомлення директорів шкіл та завідуючих ДНЗ з основними вимогами пожежної та техногенної безпеки, необхідність забезпечення та приведення у належний протипожежний стан навчальних закладів, усунення виявлених в ході проведення перевірок порушень, а також проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед школярів та дошкільнят.

Дотримання правил пожежної та техногенної безпеки в закладах освіти це без перебільшення дуже важливий напрям роботи до якого треба ставитися з відповідальністю та вимогливістю, адже пожежа в школі чи в дитячому садочку завжди дуже небезпечна, бо там може одночасно перебувати велика кількість дітей. А судячи з сумної статистики організація роботи по даному напрямку з боку керівництва навчальних закладів є недостатньою. При здійсненні перевірок відповідними наглядовими органами виявляються ряд недоліків. Щороку в нашій країні через різні порушення протипожежного режиму виникають пожежі в навчальних закладах. На щастя в останні роки на території Володимирецького району таких випадків не зареєстровано. Але це не повинно притупляти пильності. Потрібно старанно та своєчасно усувати виявлені порушення та недоліки, цим же виключити будь-яку можливість виникнення пожежі.

При проведенні даного заходу рятувальники звернули увагу присутніх на дотримання правил пожежної та техногенної безпеки і порядку дій при виникненні пожежі. Особлива увага приділялась забезпеченню приміщень первинними засобами пожежогасіння, вчасному технічному обслуговуванні наявних вогнегасників, стану автоматичної пожежної сигналізації, протипожежного водопостачання, наявності вогнезахисної обробки дерев’яних конструкцій, інструкцій з питань пожежної безпеки, планів евакуації, виконанню та дотриманню інших вимог, норм та правил пожежної й техногенної безпеки на даних об’єктах.

Фахівці також наголосили керівникам навчальних закладів на необхідності проведення серед школярів широкомасштабної інформаційно-роз’яснювальної роботи. Учні повинні знати про низку небезпек, які їх оточують, бути готовими самостійно й свідомо протистояти надзвичайним ситуаціям різного характеру та оволодіти навичками здорового способу життя та безпечної поведінки.

«Потрібно зробити все можливе, аби життя наших дітей було безпечним. Варто пам’ятати, що безпека дитини – справа дорослих. І ставитися до цього потрібно серйозно» - зазначив наприкінці свого виступу начальник Володимирецького РС ГУ ДСНС у Рівненській області Андрій Муравинець.

Володимирецький РС ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Чернігові пройшов ...
Наступна новина: Конкурс на заміщення ...

КОМЕНТАРІ