На Хмельниччині молоді спеціалісти вдосконалювали професійну майстерність

На Хмельниччині молоді спеціалісти вдосконалювали професійну майстерність

27.08.15 18:06 0 607
26 серпня на базі 3-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Хмельницький відбулось тестування молодих спеціалістів, що закінчили навчальні заклади ДСНС України у 2014 – 2015 роках, а також проведення з ними практичних занять з спеціально-фізичної підготовки.

З вступним словом до присутніх звернувся начальник Головного управління ДСНС України Едуард Братко, який побажав молодим спеціалістам скласти заліки та гідно розпочати свою службову діяльність в підрозділах ДСНС області на благо безпеки наших громадян.

Після здачі тестування та вирішення тактичних задач, молодих фахівців чекали три етапи практичних занять. На першому етапі молоді офіцери тренувалися в непридатному для дихання середовищі відшуковувати умовного потерпілого та ліквідовувати пожежу в підвальному приміщенні.

На другому етапі молоді спеціалісти відпрацьовували на практиці підйом у вікно третього поверху навчальної вежі та спуск потерпілого за допомогою рятувальної мотузки з четвертого поверху. Крім того, підіймались по автодрабині та подавали ствол на гасіння умовної пожежі.

На третьому етапі молоді рятувальники відпрацювали навики щодо здійснення рятувальних робіт за допомогою аварійно-рятувальних інструментів, а саме: деблокували потерпілого з понівеченого в дорожньо-транспортній пригоді автомобіля.

«Такий захід в області проводиться вперше», - зазначив заступник начальника Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області Петро Сибіга. «Подібні навчання будуть проводитись частіше, аби до самостійної роботи ми змогли допустити молодих спеціалістів справжніми професіоналами», – продовжив Петро Петрович.

Хочеться зазначити, що практичні вправи на рівні з чоловіками виконували й дівчата, які також у цьому році закінчили вищі навчальні заклади ДСНС України та будуть виконувати завдання за призначенням поряд з чоловіками.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Зареєстровано ...
Наступна новина: Через незаконні дії ...

КОМЕНТАРІ