У Рівненській області актуальне навчання для молодих педагогів

У Рівненській області актуальне навчання для молодих педагогів

27.08.15 15:53 0 583
У Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості завжди відгукуються на актуальні потреби роботодавців у розробці та проведенні курсів цільового призначення. От і нещодавно на замовлення органів освіти було підготовлено навчальний план та програму за напрямом «Психологічні аспекти роботи із внутрішньо переміщеними особами та сім'ями учасників антитерористичної операції».

За направленням Костопільського районного центру зайнятості 10 молодих педагогів упродовж курсу цілеспрямовано працювали над цією складною темою, готуючись уже з вересня приступити до роботи у школах району, а також у будівельно-технологічному коледжі Національного університету водного господарства та природокористування.

Під час навчання, яке проходило на базі Костопільського навчального відділення РЦПТО ДСЗ, слухачі опанували основи психологічної роботи з учасниками АТО та їх сім'ями, розглянули психологічні аспекти роботи з переселенцями, вивчали методики визначення психологічного стану учнів та їх батьків з числа внутрішньо переміщених осіб, методи індивідуальної та групової психологічної терапії, ігрові методики подолання стресового стану, правила емоційної підтримки та створення груп взаємодопомоги тощо. Слухачі отримали рекомендації практичного психолога Рівненського ЦПТО ДСЗ Ірини Гарнаги щодо роботи з учнями з числа внутрішньо переміщених осіб та учнями, батьки яких є учасниками АТО.

У навчальному закладі упевнені, що молоді педагоги не тільки самі зможуть кваліфіковано допомагати дітям та їхнім батькам, але й поділяться своїми напрацюваннями з іншими колегами, а отримані ними додаткові знання стануть одним із вагомих факторів закріплення на нових робочих місцях.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: За липень 2015 року через ...
Наступна новина: На Волині на лаві підсудних ...

КОМЕНТАРІ