Львівщина: на Перемишлянщині свободівці вшанували пам'ять "січового стрільця" УГА Петра Мостюка

Львівщина: на Перемишлянщині свободівці вшанували пам'ять "січового стрільця" УГА Петра Мостюка

27.08.15 14:07 0 979
На Перемишлянщині у селі Виписки 23 серпня 2015 року з ініціативи місцевого осередку та підтримки районної організації ВО "Свобода" відбулося вшанування пам'яти "січового стрільця" УГА Петра Мостюка, який у 1919 році загинув у бою з поляками.

Прийшли вшанувати пам'ять "січовика" громада та священики з навколишніх сіл. Після освячення відновленої могили Петра Мостюка та хреста відбулося віче.

Голова Перемишлянської районної ради свободівець Микола Музичка привітав присутніх із Днем Державного прапора та з Днем Незалежності України.

"У різні роки за нашу державу боролися герої Січові Стрільці, вояки УПА. на жаль, новітні герої на Сході України продовжують боротьбу своїх дідів та прадідів, здобуваючи перемогу над московським окупантом", – зауважив свободівець.

Також Микола Музичка нагадав і про події, які нещодавно трапилися в Перемишлянській районній раді, коли реваншисті – "перефарбовані" регіонали та запроданці – незаконно звільнили голову ради, якого було обрано під час Революції гідності за підтримки місцевого Майдану і поновленого на посаді Перемишлянським районним судом.

Микола Музичка, подякувавши за підтримку громаді, наголосив, що скоро відбудуться вибори до місцевих рад. "Ми спільними силами не повинні допустити до влади всякого роду запроданців", – зауважив свободівець.

Після виступів місцевих виконавців священик Олексій Чухній з синами співали стрілецькі, повстанські та патріотичні пісні.

Також свободівці пригощали всіх присутніх свіжозвареним козацьким кулішем.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: “Україна — єдина!”

КОМЕНТАРІ