Вінниччина готова до створення спільних інвестиційних проектів з представниками китайського великого бізнесу (+фото)

Вінниччина готова до створення спільних інвестиційних проектів з представниками китайського великого бізнесу (+фото)

27.08.15 12:01 0 536
Про це йшлося в обласній державній адміністрації 25 серпня під час зустрічі керівництва області з представниками бізнесових та культурних інституцій Китаю.

Зустріч відбулась під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Андрія Гижка за сприяння Всеукраїнської Асоціації традицій та культури Китаю «Чжен Гунфу».

Андрій Гижко провів для китайських бізнесменів презентацію Вінниччини як інвестиційно-привабливого регіону, зупинившись на питаннях логістики, транспорту, туризму, сільськогосподарських та промислових потужностях області.

«Нашими основними партнерами в минулому році були такі країни як Німеччина,Молдова, Казахстан, Туреччина та Китай,- зауважив посадовець.-Всього ж область здійснює бізнес-операції із 129 країнами світу. Ми зацікавленні у створенні нових робочих місць та доданої вартості в нашому регіоні, — зазначив він, – а готову продукцію постачати в інші країни. Ми завжди гарантуємо інвесторам сприяння їх роботі та абсолютну прозорість ».

Андрій Гижко ознайомив членів Китайської делегації з найбільш успішними проектами регіону – компаніями «Віойл», «Люстдорф», «ПлазмаТек», корпорацією «Рошен», а також із найбільш успішними компаніями із залученням іноземного капіталу. Він також наголосив,що на тлі загального спаду основних економічних показників в Україні, Вінниччина вже 5 років поспіль демонструє позитивний приріст виробництва промислової продукції.

«За сім місяців поточного року приріст становив 115 %, що є найкращим показником в Україні. Ми також зберегли лідерство в державі по виробництву білого цукру, маємо перше місце по виробництву молока та друге – по виробництву м'яса. А птахокомплекс «Наша Ряба», що діє на території області, є найбільшим в Європі виробником курятини, отримавши усі необхідні європейські сертифікати» ,- повідомив перший заступник голови ОДА.

У свою чергу, представник Гонконгської міжнародної корпорації висловив зацікавленість у співпраці із вінницьким регіоном : «Нас дуже цікавить ваша харчова промисловість. Пропонуємо вам контракти на поставку вінницької олії, сухого молока, сиру та масла в Китай у великих кількостях. Оскільки ці продукти мають європейську якість».

Представники Китаю хотіли б реалізовувати у Вінницькій області електронну продукцію та енергозберігаючу техніку, продавати вінничанам мобільні телефони ( які якістю не поступаються «айфонам», проте є на 60% дешевшими), ноутбуки, GPRS-навігатори та ще багато різної техніки.

В додаток до економічного партнерства представники Китаю запропонували місцевій владі співробітництво в культурній та науковій сфері.

«Українське мистецтво дуже відоме у Китаї і подобається мешканцям нашої країни, — зізнався представник Піднебесної. — Ми сподіваємося за час перебування у Вінниці налагодити зв'язки з місцевими митцями та творчими колективами. Раді запросити їх до Китаю, Гонконгу і Тайваню. Це допоможе нам ще краще зрозуміти українську культуру, а вінницьким митцям знайти інвесторів для здійснення своєї діяльності»

Андрій Гижко пообіцяв невідкладно організувати китайським делегатам зустріч з виробниками харчової продукції та максимальне сприяння в пошуках партнерів з поставок на Вінниччину високоякісної електроніки китайського виробництва.



























Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Цьогоріч більше 5 тисяч ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ