У Рівненській області піротехніки ДСНС знешкодили один артснаряд часів Другої світової війни,що був виявлений неподалік місцевої церкви

У Рівненській області піротехніки ДСНС знешкодили один артснаряд часів Другої світової війни,що був виявлений неподалік місцевої церкви

27.08.15 12:33 0 619
25 серпня о 13:10 в селі Ясениничі Рівненського району групою піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС області був знешкоджений один артилерійський снаряд калібром 76мм часів Другої світової війни, який було виявлено 24 серпня під час розчистки екскаватором місцевого джерела. Про небезпечну знахідку одразу сповістили правоохоронців та рятувальників.

Група піротехніків ДСНС, що прибула на місце, додатково обстежила прилеглу територію на наявність інших вибухонебезпечних предметів, проте на щастя більше жодних боєприпасів виявлено не було.

Варто відмітити, що даний артилерійський снаряд радянського виробництва був у бойовому стані, а його радіус його ураження у разі несанкціонованого втручання сягнув до 700 метрів. Дотого ж, у снаряді вага якого біль шести кілограмів, знаходилася вибухова речовина у тротиловому еквіваленті до 400 грамів. Також як відмітили фахівці групи піротехнічних робіт, боєприпас був споряджений пікриновою кислотою, яка надзвичайно чутлива при взаємодії з металом. Один найменший удар і міг би бути вибух. Дана кислота при випаровуванні надзвичайно негативно впливає на органи зору і дихання людини. Вибухонебезпечний предмет становив реальну загрозу для мешканців села Ясениничі житлові будинки котрих знаходилися у радіусі ураження снаряду, а також за вісімдесят метрів від знахідка розташовувалася місцева церква.

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівне: усі демонтовані ...
Наступна новина: У Тернополі вперше за часів ...

КОМЕНТАРІ