В Житомирській області протягом доби рятувальники ліквідували 6 загорань в екосистемах

В Житомирській області протягом доби рятувальники ліквідували 6 загорань в екосистемах

27.08.15 12:23 0 524
26 серпня о 04:13 на пункт зв’язку 22-ї державної пожежно-рятувальної частини смт Володарськ-Волинський надійшло повідомлення від жительки с.Копелянка про загорання сухої трави на землях запасу Топорищанської селищної ради.

Прибувши до місця події фахівців ДСНС встановили, що вогонь швидко розповсюджується в сторону села. Відстань до житлових будинків становила всього кілька метрів. Злагодженими діями рятувальники локалізували пожежу о 04:55, ліквідували - о 06:00, не давши полум’ю дістатися до будинків селян.

Не виключено, що займання могло статися через необережне поводження з вогнем. Однак остаточна причина наразі встановлюється.

Ще 5 разів надзвичайникам доводилось знешкоджувати подібні пожежі в Ружинському, Малинському, Коростенському, Червоноармійському та Лугинському районах.

Рятувальники застерігають не використовувати відкритий вогонь (сірники, свічки, запальнички) у місцях складування кормів, соломи, для підсвічування на горищах та інших місцях. Важливо пояснювати дітям до чого можуть призвести пустощі з вогнем і не допускати, щоб до їхніх рук потрапляли сірники чи запальнички. Дозвілля дітей має бути контрольованим з боку дорослих. За умов вітряної погоди вкрай небезпечно кидати у траву, на узбіччя непогашені недопалки, а також розводити багаття, оскільки найчастіше це обертається займанням легкозаймистих дерев’яних господарських споруд, сухих кормів та нищівними пожежами в екосистемах.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Прикарпатті виникло 36 ...
Наступна новина: Волинянина засуджено за ...

КОМЕНТАРІ