Чернігівська область: протягом вогнеборці ліквідували 14 пожеж,причинами яких послужила необережність громадян у поводженні з вогнем

Чернігівська область: протягом вогнеборці ліквідували 14 пожеж,причинами яких послужила необережність громадян у поводженні з вогнем

27.08.15 17:39 0 508
Незважаючи на постійні застереження та звернення рятувальників до мешканців і гостей Чернігівщини щодо безумовного дотримання правил пожежної безпеки, ситуація з виникненням пожеж у екосистемах та житловому секторі громадян залишається напруженою. Лише протягом минулої доби вогнеборці підрозділів Управління ДСНС ліквідували 14 загорянь у житловому секторі та на відкритих територіях. Причинами їх виникнення послужила необережність громадян у поводженні з вогнем, в результаті чого пошкоджено 1 житловий будинок, вигоріло 0,2 га лісового настилу та 27,5 га відкритої місцевості.

25 серпня о 14:02 на Чернігівському міському сміттєзвалищі ПП "Гранпласт" виникла пожежа сміття на загальній площі 0,5 га. До місця пригоди прибули 3 відділення пожежно-рятувальних підрозділів обласного центру. Вогнеборці о 17:50 займання локалізували. Станом на 26 серпня тривають роботи з ліквідації окремих осередків. Складність їх гасіння полягає у значній глибині залягання шарів сміття, де відбувається горіння, а також у відсутності поруч розташованих вододжерел. Рятувальникам доводиться їздити за кількасот метрів для заправки пожежних автомобілів водою. Ситуація знаходиться під постійним контролем обласного Управління ДСНС.

У зв’язку з цим, рятувальники звертають увагу населення суворо дотримуватися протипожежних вимог у побуті, біля лісопаркових зон, торфовищ, на відкритих територіях та місцях масового відпочинку. Пам’ятайте, що причиною великого лиха можуть стати непогашені сірники чи недопалки, а також спалювання сухої рослинності чи сміття.

Управління ДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ