На Вінниччині відбулась щорічна обласна серпнева конференція працівників освіти (+фото)

На Вінниччині відбулась щорічна обласна серпнева конференція працівників освіти (+фото)

27.08.15 17:30 0 604
26 серпня, в залі обласного академічного музично-драматичного театру ім. М.К. Садовського відбулася обласна серпнева конференція працівників освіти Вінницької області «Про підсумки розвитку освіти області у 2014 –2015 навчальному році та завдання на 2015-2016 навчальний рік».

У роботі підсумкової конференції взяли участь заступник голови – директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ігор Івасюк та голова обласної Ради Сергій Свитко.

Також на конференції були присутні керівники департаментів (управлінь) облдержадміністрації, члени колегії Департаменту освіти і науки ОДА, заступники голів райдержадміністрацій та міських рад з гуманітарних питань, керівники органів управління освітою райдержадміністрацій та міських рад, завідуючі рай/міськ методкабінетами, керівники закладів освіти обласного підпорядкування, голови районних (міських) рад профспілки працівників освіти і науки, директори інтернатних закладів, представники професійно-технічних навчальних закладів, представники вищих навчальних закладів І-ІV р.а. та керівники навчальних закладів м. Вінниці.

Розпочинаючи засідання Ігор Івасюк зазначив: «На в області забезпечено сталий розвиток освітянської галузі відповідно до потреб територіальної громади». За його словами в області триває підготовка до нового навчального року, яка включає в себе: формування оптимальної мережі та контингентів навчальних закладів, кадрове забезпечення, підготовку матеріально-технічної бази, проведення ремонтних робіт та відповідне фінансування.

Вітаючи присутніх, Сергій Свитко висловив вдячність педагогам за ту важливу роботу, яку вони виконують – виховання та навчання майбутнього покоління країни: «Саме ви, шановні освітяни, формуєте та виховуєте наступні покоління. І в умовах неоголошеної війни, ваші вихованці боронять нашу державу. Пишаємося вами, дорогі педагоги, адже ви виховали покоління, що будують тепер нову, сильну Україну».

Виступаючи перед присутніми заступник голови – директор Департаменту освіти і науки ОДА поінформував, що на Вінниччині функціонує 779 дошкільних навчальних закладів. Варто зазначити, що за 8 місяців 2015 року відкрито 2 ДНЗ (с.Парпурівці Вінницького району навчально-виховний комплекс «Джерело мудрості» приватної форми власності на 30 місць, с. Дранка Тульчинського району – на 25 місць) та 2 групи у функціонуючих ДНЗ (с. Хоменки Шаргородського району – 20 місць та с. Баланівка Бершадського району – 20 місць). До кінця 2015 року планується відновити роботу 8 ДНЗ та відкрити 11 груп у функціонуючих навчальних закладах, що дасть можливість додатково створити 810 місць для дітей.

На даний час в області функціонує 885 загальноосвітніх навчальних закладів.

«Вже не перший рік ми працюємо над створенням оптимальної мережі навчальних закладів. Це питання не втрачає актуальності і досі знаходиться в центрі уваги влади та громадськості. Цьогоріч ситуація з кількістю учнів дещо відмінна від минулорічної: попри стійку тенденцію до зменшення, в 2014-2015 навчальному році в загальноосвітніх навчальних закладах області навчалося 152,5 тис. учнів, що на 700 учнів більше, ніж в 2013-2014 н.р.», - зазначив Ігор Івасюк.

За його словами, насамперед такий ріст відбувся внаслідок зростання кількості першокласників та поповнення учнівського контингенту дітьми-вимушеними переселенцями з Автономної Республіки Крим, Донецької та Луганської областей. У навчальних закладах області в минулому році навчалось 2507 дітей-вимушених переселенців з АР Крим, Донецької та Луганської областей. Цю роботу буде продовжено і в поточному навчальному році.

Як відмітив Ігор Івасюк, враховуючи сьогодення, в час, коли на сході України йдуть бойові дії, в освітніх закладах району велика увага приділяється патріотичному вихованню дітей. Так, на базі загальноосвітніх навчальних закладів створено понад 300 пошукових загонів, які об'єднують близько 3,5 тис. школярів.

Окрім того, у загальноосвітніх навчальних закладах області проводиться робота з організації супроводу учасників АТО, у тому числі демобілізованих та їх сімей, проводяться бесіди, уроки мужності, години спілкування на тему національно-патріотичного виховання учнівської молоді за участю волонтерів та учасників антитерористичної операції, заходи, присвячені вшануванню пам'яті учасників бойових дій, які загинули в ході АТО. На фасадах шкіл встановлено 24 дошки на честь загиблих в зоні АТО випускників.

Особлива увага приділяється сім'ям загиблих учасників АТО. Станом на 1 серпня 2015 року органами управління освітою райдержадміністрацій та міських рад охоплено психолого-педагогічним супроводом 48 дітей шкільного та дошкільного віку, чиї батьки загинули, захищаючи суверенітет та територіальну цілісність на сході України.

В усіх районах та містах проводиться аналіз діючої мережі шкіл, динаміки контингенту дітей з метою її оптимізації. Так, в області прийнято 17 рішень сільських та районних рад про оптимізацію навчальних закладів, з них 2 про ліквідацію (Олександрівська СЗШ І-ІІ ст. Томашпільського району та Лопатинецька СЗШ І ст.Шаргородського району) та 15 – про реорганізацію. Відповідно до рішення обласної Ради розпочато роботу по ліквідації Соколівської спеціальної школи-інтернату. Всього до кінця 2015 року заплановано оптимізувати ще 15 закладів освіти (4 – закриття, 11 – реорганізація).

В ході конференції присутні заслухали також доповіді керівників деяких навчальних закладів. Окрім того, відбулося нагородження кращих педагогічних працівників області державними нагородами та грамотами облдержадміністрації та обласної Ради.











































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінничина: на Луганщині ...
Наступна новина: 904 вибухо-небезпечних ...

КОМЕНТАРІ