Вінницькі лісівники працюють ефективно! (+фото)

Вінницькі лісівники працюють ефективно! (+фото)

27.08.15 13:40 0 531
За перше півріччя 2015 р. держпідприємствами галузі реалізовано продукції на суму 207,5 млн. грн. (185% до відповідного періоду м. р.). На ведення лісового господарства спрямовано 78 млн. 429 тис. грн., з них власних коштів – 78 млн. 760 тис. грн. Фінансування на 1 га загальної площі земель, які перебувають у постійному користування, за перше півріччя 2014 р. склало 203 грн., за перше півріччя 2015 р. – 363 грн. Реалізація на 1 га загальної площі земель зросла з 519 грн. за перше півріччя 2014 р. до 956 грн. за відповідний період 2015 р. (майже вдвічі). Рентабельність усієї діяльності склала 9,1%.

Начальник Вінницького ОУЛМГ Анатолій Бондар, аналізуючи роботу держпідприємств лісового господарства області, наголошує на збільшенні надходжень для отримання максимальних прибутків, що дасть можливість вкладання необхідних коштів в розширене виробництво, підвищення середньомісячної зарплати, створення лісової інфраструктури, реорганізації і максимального завантаження власного деревопереробного виробництва.

На його переконання,особливо красномовними є результати трудового суперництва держпідприємств лісового господарства за перше півріччя 2015 року. В трійку лідерів впевнено ввійшли, виборовши «золото» і «срібло», ДП «Крижопільський лісгосп», «Тульчинське ЛМГ» (директори, головні лісничі Володимир Цимбалюк, Володимир Ковпак, Віктор Поліщук, Галина Кілимник).

Радує закономірний результат роботи іллінецьких лісівників: 4 місце! Якщо пригадати, що найкращим показником роботи ДП «Іллінецький лісгосп» було 7 місце за перше півріччя 2006 р., то прогрес в роботі (з постійних за ці роки 10-11 місць) – разючий! Піврічний результат роботи за 2015 р. – свідчення потужної, цілеспрямованої, впевненої дворічної діяльності (з часу призначення) особисто директора Романовича А.В., очолюваного ним колективу. Зміна лідерів трудового суперництва – гарний сигнал, стимул для подальшого підвищення ефективності лісогосподарського виробництва.

Чисельність штатних працюючих за останній рік збільшилася на 54 людини (з 1432 чоловік – до 1486). На одного штатного працівника реалізовано продукції на суму 139645 грн. (проти 78373 грн.). Середньомісячну зарплату підвищено на 149%: з 3316 грн. за перше півріччя 2014 р. – до 4948 грн.

Начальник Вінницького ОУЛМГ наголошує, що у виробничій діяльності немає дрібниць. І до каси держпідприємств має надходити все більше коштів від мисливського господарства, побічного користування, реалізації різноманітного посадкового матеріалу. Найбільш активно в цьому напрямку працюють ДП «Дашівське ДЛМГ», «Могилів-Подільський лісгосп», «Вінницький лісгосп». Але загальна сума 1,3 млн. грн. від побічного користування, реалізації посадкового матеріалу – явно замала для наших держпідприємств лісового господарства.

В мисливських угіддях з року в рік зростає поголів'я диких тварин. А секрет гарантованого і максимального надходження коштів від мисливського господарства - простий: створити для мисливців і диких тварин відповідні умови. Тому така велика увага приділяється питанням кормовиробництва, облаштування кормових полів, вольєрного господарства, доведення щільності диких тварин до оптимального рівня...

В практиці роботи вінницьких лісівників – вольєрні господарства, сучасні підгодівельні майданчики, вежі для індивідуального полювання, мобільні вежі для збереження корму, водоймища у вольєрному господарстві, місця для розробки дичини, облаштовані відповідно до ветеринарно - санітарних вимог, технічні пункти для реєстрації учасників полювання, проведення інструктажу, інформаційні стенди з усіх питань ведення мисливського господарства, організації полювання. І ми ставимо питання комплексного ведення лісогосподарського, лісопромислового та мисливського господарства.





Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільська область: ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ