Відбулася нарада керівників правоохоронних органів Волині

Відбулася нарада керівників правоохоронних органів Волині

29.08.15 10:51 0 590
У прокуратурі Волині під головуванням прокурора області Дмитра Чепіжака відбулася координаційна нарада керівників правоохоронних органів краю, на якій обговорено стан протидії злочинності, в тому числі її організованим формам та з ознаками корупції за 7 місяців 2015 року.

У нараді взяли участь військовий прокурор Луцького гарнізону Олександр Курсов, начальник УСБУ в області Юрій Фелонюк, начальник УДПтС України у Волинській області Олександр Герасимчук, начальник ГУ ДФС України в області Віталій Чуй, також на нараду було запрошено голову Волинської облдержадміністрації Володимира Гунчика та першого заступника голови Волинської обласної ради Олександра Пирожика.

Розпочинаючи нараду, прокурор області зазначив, що цьогоріч в умовах не простих соціально-політичних процесів у державі, правоохоронними органами краю було проведено значний обсяг роботи щодо протидії злочинності і корупції.

Завдяки ефективній взаємодії правоохоронців посилено протидію корупційним проявам. Кількість виявлених та розслідуваних корупційних злочинів зросла вдвічі. За результатами їх розслідування до суду скеровано 38 кримінальних проваджень, кожне третє з яких - про отримання неправомірної вигоди.

До кримінальної відповідальності за корупційні правопорушення притягнуто 52 особи.

Активізовано правоохоронцями також і протидію незаконному обігу підакцизних товарів та протиправному видобутку бурштину.

Посилено діяльність оперативних підрозділів щодо виявлення каналів постачання та джерел розповсюдження наркотичних засобів, інших заборонених до обігу предметів в установах виконання покарань та попереднього ув’язнення.

Водночас, прокурор Волині зауважив, що заходи, вжиті у сфері протидії злочинності поки не є достатніми.

Зокрема, комплексного вирішення усіма правоохоронцями регіону ще потребують питання щодо боротьби зі злочинністю, її організованими формами, протидією контрабанді підакцизних товарів, наркотичних засобів, зброї та вибухових речовин через державний кордон.

Одним з першочергових завдань правоохоронної системи і нині залишається забезпечення ефективної протидії корупційним злочинам у всіх сферах життєдіяльності суспільства, насамперед на пріоритетних напрямах економіки: у бюджетній та податковій галузях, агропромисловому комплексі, сфері земельних відносин, фінансово-кредитній системі. А тому діяльність по виявленню злочинних проявів, у тому числі фактів зловживань з боку відповідних посадових осіб органів державної влади, місцевого самоврядування, правоохоронної системи та судової гілки влади потребує активізації.

Відтак, за результатами наради правоохоронцями розроблено низку заходів задля підвищення в області ефективності запобігання і протидії злочинності та корупції, в тому числі їх організованим проявам.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Хмельницька область: ...
Наступна новина: Хмельницьким ...

КОМЕНТАРІ