У Луцьку відкрили меморіальні дошки загиблим в АТО Володимиру Прокопчуку та Олександру Войчуку

У Луцьку відкрили меморіальні дошки загиблим в АТО Володимиру Прокопчуку та Олександру Войчуку

29.08.15 10:25 0 594
За участю міського голови Миколи Романюка, депутатів міської ради Євгена Ткачука та Миколи Яручика, рідних, друзів, знайомих загиблих та небайдужих лучан відбулося відкриття меморіальних дощок військовослужбовцям Володимиру Прокопчуку та Олександру Войчуку. Їх встановили на фасаді будинку на бульварі Дружби Народів, де мешкали наші Герої.

Меморіальні дошки виготовлені за фінансової підтримки депутатів міської ради Євгена Ткачука, Миколи Яручика та Андрія Разумовського.

Володимир Прокопчук був у числі наших військовослужбовців, які загинули 22 травня 2014 року поблизу міста Волноваха Донецької області. Разом з ним віддали своє життя за батьківщину ще троє наших лучан Володимир Зародюк, Дмитро Йовзик та Віталій Махновець.

Життя Олександра Войчука обірвалося під час виходу з Іловайського котла, під час якого було вбито сотні наших військовослужбовців. З того часу пройшов рік, а ще досі багато наших Героїв неопізнані та захоронені як невідомі солдати. Олександр Войчук був перепохований на Алеї почесних поховань на міському кладовищі у селі Гаразджа 29 січня цього року.

Священослужителі відслужили молебень та освятили дошки.

Звертаючись до присутніх, міський голова Микола Романюк зазначив: “Стою і пригадую перший день, коли ми проваджали в останню путь всією громадою перших лучан на Театральному майдані. На жаль, уже 27 мешканців міста загинули у цій війні. Ми знаємо ще про трьох ідентифікованих лучан, яких похоронимо найближчим часом”.

“Необхідно відкривати меморіальні дошки, - каже Микола Романюк. - Це нагадування для нас усіх про подвиг молодих Героїв. На День міста ми відкривали пам'ятник “Волинські Герої Небесної Сотні”. Після цього лунали закиди, що, мовляв, навіщо відкривати пам'ятники. Краще б ці гроші спрямувати на інші речі. Ні, це необхідно робити. Пам'ять про тих, хто віддав життя за Україну, має бути вічною. Ми не маємо права забувати про них. Проходячи мимо цієї меморіальної дошки, багато людей задумається, чому так все сталось, що я зробив для своєї країни”.

Міський голова висловив слова вдячності батькам, адже їхні діти - Герої. “Це ті люди, які захищаючи країну, віддали життя за неї. На жаль, історія нашої держави пишеться кров'ю”, - зазначив він.

Також Микола Романюк подякував депутатам міської ради Євгену Ткачуку, Миколі Яручик та Андрію Разумовському за допомогу у встановленні меморіальних дощок.

Звернувся до присутніх й депутат Євген Ткачук, який подякував батькам за те, що виховали Героїв, які захищали нашу Україну. “Вічна пам'ять цим молодим хлопцям, які загинули за незалежність та цілісність держави, за те, що ми можемо жити на нашій землі. Ми будемо пам'ятати про них. Дякую всім, хто долучився до цієї справи”, - наголосив він.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Хмельницькій області ...
Наступна новина: Хмельницька область: ...

КОМЕНТАРІ