В Луцьку свої перші шкільні портфелі отримали 34 першокласники,батьки яких захищали цілісність нашої держави на сході

В Луцьку свої перші шкільні портфелі отримали 34 першокласники,батьки яких захищали цілісність нашої держави на сході

29.08.15 10:03 0 648
У Палаці культури міста Луцька відбулася благодійна акція «Скоро до школи». Як зазначила директор Луцького міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Ліна Галан, такі акції за ініціативи міського голови Миколи Романюка відбуваються у Луцьку вже вп'яте для дітей з сімей, які потребують особливої соціальної підтримки.

“Особлива категорія дітей - це діти учасників АТО, демобілізованих та мобілізованих отримають свої перші портфелики і канцелярське приладдя. 34 дитини вперше сяде за шкільні парти. 123 - отримають найнеобхідніше для впевненого крокування у країну знань. Загалом 157 дітей з таких сімей за підтримки соціально відповідального бізнесу відчують турботу.

Цьогоріч постійний і надійний партнер у соціальних ініціативах Луцької міської ради АТ «СКФ Україна» (публічне) закупило шкільного приладдя (ранці, зошити, ручки, пенали, олівці, альбоми, кольоровий папір, картон, фарби, кольрові олівці, фарби, зошити) на суму 120 000 грн”, - зазначила Ліна Галан.

Напередодні Дня знань маленьких першокласників з першою важливою сходинкою у їхньому житті привітав міський голова Микола Романюк.

Він подякував також присутнім у залі чоловікам, які захищали свою державу на сході. “Дай Боже, щоб усі, хто воює, повернулися живими й здоровими. Нехай буде мир на нашій землі”, - висловив сподівання міський голова.

“Все, що залежить від місцевої влади тут, на місці, ми стараємось робити. Коли я був у Волновасі, то хлопці казали - нам нічого не треба, потурбуйтесь про наші сім'ї. Щиро дякую Володимиру Цибульському, генеральному директору СКФ “Україна”, колективу та власникам, у яких на першому місці - вирішення соціальних питань не тільки своїх працівників, а й громади міста, на території якого знаходиться підприємство”, - звернувся Микола Романюк до присутніх у залі. - Хотів би, щоб все, що є у цій сумці, було легким, щоб ви приносили додому “сонечка” та відмінні оцінки, щоб мали можливість навчатися. Усі школи до навчального року готові, тому вас чекають відкриті двері. Хто йде в перший клас — хорошого доброго старту, для одинадцятикласників - визначитись, ким ви хочете стати. І не забувайте, що найбільше за вас піклуються та люблять батьки”.

Керівник служби персоналу АТ «СКФ Україна» (публічне) Вікторія Шатан передала вітання від генерального директора Володимира Цибульського чоловікам, які захищають нашу державу, жінкам, що вміють чекати та виховувати дітей, діткам, що вони такі хороші... “Долучитися до такою акції є честь для нас, адже турбуватися про діток — це велике щастя”, - зазначила пані Вікторія.

Після вітальних слів міський голова Микола Романюк разом з Вікторією Шатан вручили портфелі та шкільне приладдя діткам.

Діти, у свою чергу, подарували міському голові футболку, розписану акриловими фарбами за технологією, яку нещодавно освоїли. Микола Романюк пообіцяв передати її замкомбата Романові Романюку, адже найближчим часом їде до наших хлопців, які знаходяться під Волновахою.

Довідково: Акція «Скоро до школи» тривала з 5 серпня по 20 серпня 2015 року.

На обліку Луцького міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді перебуває 459 сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, де виховується 621 дитина шкільного віку; 122 дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування. Особливу увагу у Центрі приділяють дітям загиблих воїнів АТО та дітям учасників АТО. Таких дітей на обліку 157. Цього року уперше за парти сяде 48 дітей з сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, 34 дитини учасників АТО, 11 дітей переселенців та 16 дітей-інвалідів.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ