Стан навколишнього природного середовища Хмельницької області у 2014 році

Стан навколишнього природного середовища Хмельницької області у 2014 році

29.08.15 12:08 0 649
Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання природних ресурсів, забезпечення екологічної безпеки життєдіяльності людини – невід'ємна умова сталого економічного та соціального розвитку України.

Аналізуючи стан навколишнього природного середовища області можна зробити наступні висновки. У 2014 році викиди забруднюючих речовин зменшились відносно минулого року на 1,5 тис. тонн, в тому числі від 132 стаціонарних джерел на 0,153 тис.тонн, а від рухомих джерел на 1,4 тис. тонн. Збільшились обсяги скидання недостатньо-очищених зворотних вод, що пояснюється в основному неналежною роботою очисних споруд.

Проте стан цих сфер довкілля залишався стабільним і в порівнянні з відповідним періодом минулого року значно не змінився. У повітряному басейні та поверхневих водах були зафіксовані незначні перевищення концентрацій забруднюючих речовин. Певного загострення в області набуває проблема накопичення побутових та окремих видів промислових відходів. За умов, що склалися, діяльність з покращення екологічного стану навколишнього середовища та дотриманням вимог природоохоронного законодавства, стала єдиною можливою і необхідною передумовою підтримання екологічної рівноваги на території області. Недопущенню ускладнення екологічної ситуації сприяла, також, робота з розширення мережі особливо цінних територій, що потребують охорони, державна екологічна експертиза матеріалів оцінки впливів на навколишнє середовище об'єктів підвищеної екологічної небезпеки, реагування на звернення громадян, екологічна поінформованість населення тощо.

Враховуючи регіональні проблеми області та пріоритети екологічної політики Міністерства екології та природних ресурсів України природоохоронна діяльність буде спрявуватись на забезпечення виконання у 2015 році наступних завдань:

- забезпечення винесення меж територій та об'єктів природно-заповідного фонду області натуру (на місцевість);

- розроблення схеми регіональної екологічної мережі в області;

- створення національного природного парку „Верхнє Побужжя”;

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ