Хмельницьким спецпризначенцям вручили державні нагороди за героїзм

Хмельницьким спецпризначенцям вручили державні нагороди за героїзм

29.08.15 10:56 0 599
24 серпня з нагоди Дня Незалежності, у Хмельницькому відзначили військовослужбовців 8-го окремого полку спецпризначення. Привітали військових голова обласної державної адміністрації Михайло Загородний, голова обласної ради Іван Гончар, командир 8-го полку спеціального призначення полковник Олег Нечаєв.

Більше півсотні бійців отримали ордени та медалі.

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, одного бійця нагородили орденом Богдана Хмельницького, 16 спецпризначенців отримали орден «За мужність» ІІІ ступеню, та ще кільком десяткам вояків вручили медалі «За військову службу Україні».

Як відомо, 8-й полк спецпризначення з перших днів антитерористичної операції виконує бойові завдання на Сході країни.

«Я цих хлопців пам'ятаю, якими вони були до початку конфлікту, і бачу, які вони тепер. виходили отримувати нагороди ніби інші люди. Раніше були 18-річні хлопці, а зараз 19-річні мужики. Бійці справді помужніли. Пишаюсь ними. Це вже не та армія, яка була раніше: воювати навчилися і офіцери, і солдати», - сказав командир 8-го полку спеціального призначення полковник Олег Нечаєв.

Командир зазначає, що з початку бойових дій у зоні АТО загинули 10 спецпризначенців. Серед бійців 8 полку – двоє Героїв України, близько 80 власників державних орденів. З такими вояками, каже полковник, не страшно іти на завдання.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ