Хмельницька область: фестиваль «Стародавній Меджибіж-2015» вразив своєю величчю

Хмельницька область: фестиваль «Стародавній Меджибіж-2015» вразив своєю величчю

29.08.15 11:26 0 667
Поринути у середньовіччя мали змогу усі, хто завітав впродовж 21-23 серпня 2015 року на 10-й ювілейний міжнародний фестиваль середньовічної культури «Стародавній Меджибіж-2015». У стінах фортеці зібралася чи не найбільша кількість як учасників, так і відвідувачів за усю історію фесту, адже програма була надзвичайно цікавою на насиченою. До грандіозного дійства долучився голова обласної державної адміністрації Михайло Загородний.

На фестиваль прибулиучасники більше трьох десятків клубів з України, Білорусі та Молдови. Вони у костюмах різних епох від раннього середньовіччя ХІ сторіччя до епохи Ренесансу XVII сторіччя у різних обладунках з багатьма видами середньовічної зброї боролися за призи фестивалю, головним з яких був сталевий стилет.

На території Державного історико-культурного заповідника «Межибіж» розташували середньовічне поселення, у великих казанах готували різноманітні смаколики, майстри пропонували власні вироби. І усе це під незвичні звуки музик з багатьох гуртів, у розмаїтті кольорів середньовічного одягу. Усі охочі могли взяти участь у безлічі веселих та цікавих конкурсів та майстеркласів, як то власноруч зліпити глиняного горщика чи навчитися танцювати танців тієї епохи. Ті, хто хотів продемонструвати свою міць і влучність, змогли повправлятися у спортивних іграх – регбі, армреслінг, а також взяти участь у турнірі лучників. Поціновувачі же залізних коней мали змогу поспілкуватися під час зліту байкарів WERWOLF.

Цікавою була і нічна програма фестивалю: перегляд відеофільмів, жива музика, фаєршоу, дружнє спілкування.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: У Хмельницькій області ...

КОМЕНТАРІ