У Луцьку вшановували пам'ять Героїв,які загинули під Іловайськом

У Луцьку вшановували пам'ять Героїв,які загинули під Іловайськом

30.08.15 10:22 0 695
Минає рік, що відділяє нас від трагічних подій під Іловайськом у Донецькій області. Сотні українських бійців, на жаль, не змогли вийти з оточення, серед загиблих — волиняни та лучани.

З ініціативи громадських організацій, учасників АТО Луцька та Луцького району, за сприяння Луцької міської ради та Волинської обласної державної адміністрації у нашому місті відбулися заходи із вшанування пам'яті загиблих під Іловайськом.

Вранці у Свято-Троїцькому кафедральному соборі відбулася панахида за загиблими, яку очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Помолитися за загиблих Героїв прийшли голова обласної державної адміністрації Володимир Гунчик, Луцький міський голова Микола Романюк, голова Луцької РДА Ігор Ярмольський, голова Луцької районної ради Олексій Гвоздецький, родини учасників АТО, представники громадськості, жителі міста та області. Владика Михаїл у своїй промові зазначив, що ці військовослужбовці в числі перших стали на захист своєї вітчизни, коли українська армія не була добре підготовленою, а тому й загинули. Він, зокрема, сказав: «Ми усією громадою глибоко сумуємо і пишаємося ними. Але після цих важких подій ми стали іншими, згуртованішими. Тож маємо розуміти, що кожен чоловік повинен захищати свій дім, свій край, свою Батьківщину».

Найщиріші слова співчуття родинам загиблих Героїв також висловив Володимир Гунчик. Він подякував тим, хто ціною власного життя, захищав територіальну цілісність та незалежність нашої держави. Вони разом із владикою Михаїлом вручили учасникам АТО та волонтерам медалі «За жертовність і любов до України».

Микола Романюк запросив представників влади та громадськості покласти квіти до фотостенду Героям Небесної Сотні та загиблим за єдність України. Висловлюючи свої співчуття сім'ям загиблих Героїв, зазначив, що, на жаль, і досі не знайдено винуватців цієї трагедії та висловив сподівання, що вона буде до кінця розслідувана.

Потім у Палаці культури міста Луцька відбувся тематичний вечір. Перед його початком біля 300 учасників війни на сході України з міста Луцька та Волинської області отримали нагрудні знаки учасника АТО. Вклонитися сім'ям загиблих під Іловайськом прийшли Володимир Гунчик, Микола Романюк, Ігор Ярмольський, Олексій Гвоздецький. Вони вручили батькам Героїв подяки і квіти. Слова вдячності бойовим побратимам висловив голова Волинської організації Української спілки ветеранів Афганістану Григорій Павлович, адже багато колишніх воїнів-інтернаціоналістів тепер захищають цілісність України. Їм вручили медалі Української спілки ветеранів Афганістану «За звитягу». На завершення театр «ГаРмИдЕр» подарував виставу, яка відображає героїчні події, що відбуваються в країні впродовж останнього часу.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ