Волинські свободівці завершили перший етап відновлення оборонних споруд в урочищі Вовчак

Волинські свободівці завершили перший етап відновлення оборонних споруд в урочищі Вовчак

31.08.15 09:06 0 890
29 серпня 2015 року активісти Волинської "Свободи" завершили перший етап відновлення оборонних споруд в урочищі Вовчак Турійського району. За свідченнями істориків, тут у жовтні 1942 року зродилася Українська Повстанська Армія.

Роботи з упорядкування урочища тривали протягом усього літа, до них почергово долучалися всі районні та міські свободівські організації краю.

Голова Турійської районної організації ВО "Свобода" Василь Мазурик висловив вдячність усім, хто долучився до впорядкування місця, яке вважають колискою УПА. "Протягом літа сюди почергово заїжджали наші побратими з усіх районних чи міських організацій, кожен зробив внесок у відновлення цієї історичної пам'ятки. Тепер тут створено мінімально необхідні умови, які дають змогу проводити патріотично-вишкільні таборування. До цього часу спільно з лісівниками та зацікавленими підприємцями нам вдалося облаштувати під'їзні шляхи до урочища, спорудити музей-криївку, частково відновили за упівським зразком оборонні споруди, викопати ставок, завершуємо облаштування стрільбища.... У найближчих планах – спорудити тут капличку та бліндаж", – розповів Василь Мазурик.

"Втішає, що з лопатою та сокирою в урочищі працювали не лише рядові свободівці. Найактивніше до відновлювальних робіт на Вовчаку долучилися ті, кого після Революції гідності "Свобода" делегувала у владу. Це колишній голова обласного управління лісового та мисливського господарства Василь Мазурик, колишній перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Кудрявцев, начальник обласного управління екології та природних ресурсів Олександр Самосик, керівники виборних органів влади. Василь Мазурик та Сергій Кудрявцев тривалий час перебували на спорудженні фортифікаційних споруд під Маріуполем і використали там упівський досвід їх укріплення. Праця волинян отримала найвищу оцінку керівництва держави", – прокоментував хід відновлювальних робіт у Вовчаку перший заступник голови Волинської обласної ради свободівець Олександр Пирожик.

Окрему вдячність за участь у відновлювальних роботах на Вовчаку керівництво Волинської "Свободи" висловлює координатору Волинського обласного комітету гуманітарного забезпечення війська Сергію Кобі та бойовим побратимам із "Легіону Свободи" Олександру Скибі, Андрію Левчуку, Олександру Приступі, Анатолію Королю, іншим бійцям, які після демобілізації з фронту долучилися до впорядкування колиски УПА.

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненщина: під час ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ