МЗС Німеччини про візу Кобзона: санкції ЄС передбачили винятки

МЗС Німеччини про візу Кобзона: санкції ЄС передбачили винятки

31.08.15 11:25 0 1440
Режим персональних санкцій Європейського союзу передбачає можливість винятків, зокрема, з міркувань термінової гуманітарної необхідності, повідомили в Міністерстві закордонних справ Німеччини з приводу надання візи російському виконавцеві Йосипу Кобзонові. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Таким чином, Кобзон зміг на законних справах отримати дозвіл на в’їзд до однієї з країн Євросоюзу, хоча він є в санкційному списку ЄС, повідомляє «Німецька хвиля».

«Юридичні акти про фінансові обмеження, обмеження на в’їзд та інші схожі заходи передбачають окремі винятки, пов’язані з гуманітарною необхідністю окремих осіб чи з їхніми можливими міжнародними зобов’язаннями», – мовиться в інструкціях про втілення та оцінку виконання обмежувальних заходів (санкцій) Ради ЄС, про які нагадали в МЗС Німеччини.

Країна-член ЄС, що бажає зробити виняток із заборони на в’їзд, має письмово повідомити про це Раду ЄС. Такий виняток надається, якщо жоден із членів Ради ЄС не матиме застережень, мовиться в документі; якщо застереження є, рішення щодо винятку Рада ЄС ухвалює кваліфікованою більшістю.

Раніше Йосип Кобзон, відомий своєю антизахідною позицією, заявив, що зможе продовжити лікування в Європі – він хворий на рак. Він стверджував при цьому, що медичну візу отримав нібито «завдяки втручанню» президента Росії Володимира Путіна. Співак також повідомляв, що буде лікуватися в Італії.

Відразу після заяв про отримання візи до країни ЄС Кобзон знову вирушив на окуповану й тимчасово непідконтрольну Києву частину Донбасу, хоча Україна теж заборонила йому в’їзд.

До санкційного списку Євросоюзу Йосип Кобзон потрапив у лютому цього року через розширення санкцій ЄС проти сепаратистів в Україні і російських юридичних і фізичних осіб, що їх підтримують. Він не раз висловлювався на підтримку сепаратистських збройних угруповань, що наразі захопили частину Донбасу.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Выбор в пользу петуний
Наступна новина: Що таке жіноче рукоділля

КОМЕНТАРІ