Логістика вантажних перевезень в Україні

Логістика вантажних перевезень в Україні

01.09.15 13:05 0 1039

Ефективною і затребуваною компанією в Україні є Гранд Логістик або «Grand Logistics Company», яка професійно займається усіма видами міжнародних вантажоперевезень, а саме, їх організацією і, звичайно ж, здійсненням. Вона по праву вважається однією з найкращих і найякісніших транспортно-експедиційних компаній на ринку вантажоперевезень України. Але які ж особливості функціонування самої системи вантажоперевезень в нашій державі?

Велика економічна криза останніх років серпом зачепила економіки практично всіх держав світу, істотно похитнувши їх (навіть по відношенню до світових лідерів у економічному рейтингу). Не обійшло це деструктивне явище стороною і таку сферу економіки, як сучасні міжнародні вантажні перевезення. Вони, фактично, є основою функціонування самої економіки, оскільки забезпечують безперервний потік товарів між їх продуцентом і кінцевим користувачем. Звичайно на своєму шляху товар може проходити безліч посередницьких етапів, але це вже питання зовсім іншого роду, яке між тим також не обходиться без використання основних засобів транспортування вантажів на міжнародному рівні.

На сьогодні існує чотири основні шляхи виконання цієї задачі, точніше чотири види транспорту, які використовуються в процесі доставки товарів: авіаційний, залізничний, морський (річковий) та автомобільний. Кожен із них має як свої переваги, так і очевидні недоліки, котрі примушують перевізників, а також зацікавлені сторони шукати інші способи виконання замовлення. Наприклад, авіаційний транспорт є найбільш швидким, але при цьому очевидно і найбільш дорогим. Морський транспорт є найбільш обґрунтованим економічно, оскільки дозволяє провести масштабну логістику (контейнерні перевезення), але його використання обмежено портами, а надалі проблему логістики доводиться вирішувати іншими способами, що звичайно додає в у вартості самого товару. З огляду на це найбільш оптимальним для вантажних перевезень є автомобільний транспорт (особливо в межах континентальної частини), оскільки він володіє найкращим співвідношенням ціни, якості і маневреності маршруту.

В умовах України проглядається також системна криза в самій сфері перевезень, яка з одного боку викликана загальною економічною кризою і її впливом на роботу виробників і платоспроможність користувачів товару, а з іншого – кризою управлінською. Остання ґрунтується на тому, що бюрократичний апарат просто не дає можливість нормально функціонувати галузі. А спроба, доволі грандіозна, створити масштабну власну національну маршрутну систему, яка не була доведена до логічного завершення (по причині загальної кризи в економіці і небажанні змінювати правила гри, які приносять відчутні бариші), призвела до того, що сьогодні значна кількість всіх транспортних підприємств і всіх перевізників просто не неспроможні ефективно і якісно функціонувати, виконувати свої галузеві задачі, що звичайно ж перешкоджає формуванню ефективного загального ринкового простору.

Здійснення саме якісних міжнародних перевезень за участю будь-якої держави безпосередньо забезпечує хорошу матеріальну складову комунікативної унікальної системи суспільства, оскільки таким транспортом безпосередньо користується практична більшість населення і всі суб'єкти сучасного господарювання.

Особливістю транспортних перевезень є те, що вони безпосередньо з'єднують окремі регіони різних держав, утворюючи той самий єдиний політико-економічний простір. При чому, в умовах сучасного світового розподілу виробництва відсутні реальні приклади, діючі схеми (навіть серед добре розвинених і великих за економічними показниками держав), за яких всі транспортні системи були відокремлені і не ґрунтувалися безпосередньо на інтеграційних сучасних принципах.

На фоні намагання України вступити у Європейський Союз, дане питаннявимагає якнайшвидших і ефективних рішень.


Источник: http://glc.in.ua/%D0%BC%D0%B5%D0%B6%D0%B4%D1%83%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D1%8B%D0%B5-%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%BE%D0%B7%D0%BA%D0%B8/
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: ДТП на Волині: протягом ...
Наступна новина: Виды радиаторов отопления

КОМЕНТАРІ