На Вінниччині більше тисячі першокурсників пройшли посвяту у студенти Донецького університету (+фото)

На Вінниччині більше тисячі першокурсників пройшли посвяту у студенти Донецького університету (+фото)

01.09.15 08:02 0 642
31 серпня, у Донецькому національному університеті, біля головного корпусу, що у м. Вінниці по вулиці 600-річчя, вперше відбулася посвята студентів першого курсу. Так, 1006 першокурсників офіційно стали студентами ДНУ.

Участь у урочистостях взяли перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко та голова обласної Ради Сергій Свитко.

Керівництво області привітали викладачів та студентів із визначною подією та побажали із завзяттям та наснагою розпочати навчальний процес.

З вітальною промовою до першокурсників звернувся ректор університету Роман Гринюк: «Пройшов майже рік як Донецький національний університет, за трагічних обставин був змушений покинути свою малу Батьківщину. Було не просто, але ми зробили цей відповідальний крок і стали на захист державності і професійної гідності освітян та науковців України, попри всі негаразди і виклики долі ми вистояли і разом з вами у гостинній Вінниці відкриваємо нову сторінку нашої історії. Шановні першокурсники, кожен із вас пройшов довгий і складний шлях для того, щоб стати частиною нашої великою університетської родини. Щиро вдячний вам за довіру і підтримку нашої Альма-матер. Ми щодня будемо докладати максимум зусиль, щоб передати накопичений досвід та уміння, та надати вам можливість здобути сучасну освіту європейського рівня».

За словами ректора після переїзду університет переживав нелегкі часи, але завдяки довірі студентської молоді, та відданої праці всього колективу, швидко вдалося поновити навчальний процес.

Роман Гринюк розповів що буде, коли над Донецьком знову буде майоріти жовно-блакитний прапор і настануть передумови для повернення університету: «Офіційно заявляю, що ми обов'язково продовжимо розбудовувати у Вінниці повноцінний Європейський університет класичного типу».

Зазначимо, що на всі форми навчання до університету поступили у 2015 році 2450 студентів, серед яких 1006 студентів першокурсників на 9 факультетів.

«Конкурс був різний, від 35 людей на журналістику, до 12 на математику, це і бюджетні і за контрактом. Бюджет першого курсу цього року становить близько 700 людей», - розповів проректор з науково-педагогічної та навчальної роботи Ростислав Подольський.

В ході посвяти хвилиною мовчання в університеті традиційно вшанували студентів та випускників ДНУ, які загинули, захищаючи Україну.

















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Что делает ваш телефон ...
Наступна новина: Житомирщина: співпадання по ...

КОМЕНТАРІ