На Вінничині департамент освіти і науки облдержадміністрації здійснив аналіз особливостей проведення ЗНО у 2015 році (+фото)

На Вінничині департамент освіти і науки облдержадміністрації здійснив аналіз особливостей проведення ЗНО у 2015 році (+фото)

01.09.15 11:03 0 678
Перший заступник директора Департаменту освіти і науки ОДА Олена Чорна, яка проводила презентацію під час щопонеділкової апаратної наради, назвала ЗНО одним із шляхів досягнення якості та доступності освіти, що є звичною практикою для більшості країн світу.

Зовнішнє незалежне оцінювання є комплексом організаційних процедур, спрямованих на визначення рівня навчальних досягнень випускників загальноосвітніх навчальних закладів при вступі до вищих навчальних закладів.

Починаючи із 2008 року, зовнішнє незалежне оцінювання стало обов'язковим для тих осіб, які бажають вступити до вищих навчальних закладів.

«Впродовж усього періоду вносились зміни до переліку навчальних предметів, які було включено до ЗНО. Так, у 2015 році це 12 навчальних предметів, в т.ч. 4 іноземні мови:англійська, французька, німецька, іспанська та російська»,- зауважила Олена Чорна.

За її словами, у 2015 році на Вінниччині було створено 49 пунктів тестування, 4 з яких на базі вищих навчальних закладів. Це найбільша кількість за весь період проведення ЗНО. Обов'язковою є також участь громадських спостерігачів - представники батьківських комітетів, громадських організацій, зокрема, Всеукраїнської мережі «ОПОРА», засобів масової інформації.

Вперше, під час проведення ЗНО у 2015 році було встановлено «пороговий бал» ( кількість балів, яку може набрати мінімально підготовлений абітурієнт). Учасники тестування, які не подолали пороговий бал не зможуть використати результати для вступу до вищого навчального закладу.

У поточному році враховувались лише сертифікати 2015 року, тобто було

відмінено норму, яка діяла з 2011 року про вступ по сертифікатах різних років.

«Основна сесія ЗНО відбулась у період з 24 квітня по 26 червня 2015. В червні-липні - додаткова сесія,- повідомила посадовець.- В нашій області до участі у ЗНО - 2015 р. зареєструвалось 11481 особа, в т.ч. 8,6 тис. випускників 11 класів. Явка учасників на пунктах тестування склала 86,3%».

Цього року, вперше в історії освітньої системи України, сформовано рейтинг із 7264 загальноосвітніх навчальних закладів за рівнем знань випускників. За результатами ЗНО з української мови і літератури до перших ста найкращих навчальних закладів України увійшли такі заклади нашого регіону: «Вінницький технічний ліцей» (57 місце) та «Фізико-математична гімназія №17 Вінницької міської ради» (87 місце).

Усі учасники, які подолали визначений експертами бар'єр, отримали рейтингову оцінку, що визначена за шкалою від 100 до 200 балів. Загалом у регіоні 138 учасників ЗНО набрали максимально можливий бал.

За результатами проведення ЗНО 2015 року, високий рівень знань (180-200 балів) з усіх навчальних предметів продемонстрували 2572 учасники (або 7,6%). Це – 13 місце по Україні.

В минулому році було проведено аналіз тестування за період 2008-2014 років, який дав можливість районам та містам області прослідкувати динаміку результатів з різних предметів та рейтингове місце. місце області серед інших регіонів України з різних предметів.

Найкращі результати: хімія – 14 місце, географія – 15, українська мова і література, історія України, фізика, біологія – 17. Найнижчі – англійська -25, математика – 22.

У слайдовому режимі перший заступник директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації надала аналіз результатів тестування в розрізі адміністративно-територіальних одиниць області.

Відповідно до нього, найкращих результатів досягли міські школи обласного центру, міст Хмільника, Козятина, Могилева-Подільського, серед районів – Жмеринський, Барський, Калинівський.



















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: ДСНС України закликає ...

КОМЕНТАРІ