Чернівці: Родини загиблих Героїв та реабілітовані жертви політичних репресій отримали пільги на оплату комунальних послуг за рахунок громади

Чернівці: Родини загиблих Героїв та реабілітовані жертви політичних репресій отримали пільги на оплату комунальних послуг за рахунок громади

01.09.15 11:35 0 622
Зміни до міської комплексної Програми «Захист» з метою посилення соціального захисту окремих мешканців міста громадян внесено 31 серпня на сесії міської ради.

Зокрема, з 1 липня ц.р. громадяни, реабілітовані за статтею 3 Закону України «Про реабілітацію жертв політичних репресій на Україні», за рахунок місцевих бюджетів отримуватимуть пільги у розмірі 50% з оплати житлово-комунальних послуг в межах соціальних норм споживання, передбачених чинних законодавством. На виплату зазначених пільг передбачено 340,3 тис. грн.

Такі ж пільги у розмірі 50% з оплати житлово-комунальних послуг в межах соціальних норм споживання з 1 липня ц. р. за рахунок місцевих бюджетів отримуватимуть сім'ї загиблих в АТО та на Євромайдані чернівчан, у разі, якщо вони не мають права на отримання таких пільг за рахунок коштів державного бюджету. Окрім того, міський голова Олексій Каспрук на звернення керівника ГО “Герой-Родина-Україна”, вдови загиблого нацгвардійця Оксани Зубжицької ініціює на наступній сесії міської ради прийняття рішення про надання щомісячної адресної допомоги цим родинам у розмірі 500 грн. Таку допомогу у Чернівцях вже отримують матері та вдови учасників бойових дій, які загинули під час несення військової служби в Афганістані. Буде також спрямовано звернення до Уряду щодо збільшення пільги на оплату житлово-комунальних послуг родинам загиблих учасників АТО з 50% до 75% їх вартості в межах соціальних норм споживання, передбачених чинних законодавством.

Загалом, обсяг фінансування заходів міської Комплексної програми «Захист» у цьому році становить понад 11,5 млн.грн. Зокрема,725 тис. грн. передбачено на надання адресної матеріальної допомоги найбільш соціально незахищеним ветеранам війни і праці,дітям війни, громадянам похилого віку, інвалідам, реабілітованим, постраждалим від аварії на Чорнобильській АЕС, сиротам, іншим громадянам, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: На Тернопіллі рятувальники ...

КОМЕНТАРІ