Чернівці: Податкові борги більше не таємниця

Чернівці: Податкові борги більше не таємниця

01.09.15 11:15 0 652
Інформацію щодо податкових боргів свого партнера по бізнесу можна отримати на головній сторінці офіційного веб-порталу ДФС України, де розміщено банер «Дізнайся більше про свого бізнес-партнера».

Завдяки такому електронному сервісу платник податку може перевірити інформацію щодо наявності у нього податкового боргу. Для цього необхідно ввести код ЄДРПОУ або точну назву суб'єкта бізнесу. Після введення такої інформації в одне з полів система здійснить пошук по ряду баз даних, доступних для публічного використання, і повідомить про результати пошуку.

Інформація щодо стану розрахунків платника податків з бюджетом (про наявність заборгованості) оновлюється щоденно, крім вихідних та святкових днів, після проведення розрахунків зведених показників в центральній базі даних за результатами попереднього банківського дня.

При цьому, слід враховувати, що в електронному он-лайн сервісі «Дізнайся більше про свого бізнес-партнера» зазначається інформація про наявність боргу платника в цілому по Україні, тоді як платник податків може перебувати на обліку не лише в контролюючому органі за основним місцем обліку, а й обліковуватись як платник окремих податків та зборів в контролюючих органах за неосновним місцем обліку.

Крім того, за допомогою електронного сервісу «Електронний кабінет платника податків», в якому запроваджено сервіс «Звірення розрахунків з бюджетом», реалізовано можливість здійснення платником самостійної процедури звіряння стану його розрахунків з бюджетом по кожному податку, збору або внеску, належному йому до сплати.

Окрім того, платник з приводу проведення звірки щодо стану розрахунків з бюджетом може безпосередньо звернутись до контролюючих органів за основним та неосновним місцем обліку.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ДСНС України закликає ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ