Головне управління ДСНС у Рівненській області застерігає громадян не провокувати пожежі у екосистемах!

Головне управління ДСНС у Рівненській області застерігає громадян не провокувати пожежі у екосистемах!

01.09.15 09:19 0 611
У зв’язку з підвищенням температури на території області створюється загроза виникнення пожеж в екосистемах. Люди, прибираючи на своїх садибних ділянках, угіддях та спалючи суху траву, збільшують вдвічі кількість пожеж у екосистемах. Громадяни не розуміють, що саме їхня недбалість та необережність під час випалювання сухостою можуть стати причиною масштабних пожеж. Такі загорання можуть мати негативні наслідки як для навколишнього середовища, так і для людей: спричинити пожежі будівель, знищити лінії електромереж, газо- та нафтопроводів, лісових насаджень.

Лише з початку пожежонебезпечного періоду на території Рівненщини трапилося 246 пожеж в екосистемах, з них: 162 випадка загорання сухої трави, чагарників, стерні та сміття, 57 лісових та 27 торф’яних пожеж. Під час таких пожеж 3 людей загинуло, ще 6 чоловік отримали травми різного ступеню важкості. Всі трагічні випадки сталися через нехтування громадянами елементарними правилами пожежної безпеки.

Саме тому Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Рівненській області закликає громадян дотримуватися правил пожежної безпеки поблизу лісових масивів, на відкритих територіях та під час прибирання присадибних ділянок. Не випалюйте суху траву, не розводьте багаття в лісі, не створюйте смітники в лісі та на прилеглих територіях, тим більше, не підпалюйте їх. Адже це призводить до масштабних пожеж та трагічних наслідків.

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Стосовно проведених ...
Наступна новина: Закарпатська область: ...

КОМЕНТАРІ