У Волинській області у процесі роз’яснювальної роботи рятувальники охоплюють усі верстви населення

У Волинській області у процесі роз’яснювальної роботи рятувальники охоплюють усі верстви населення

01.09.15 14:47 0 573
31 серпня рятувальники Луцького міськрайонного відділу Управління ДСНС у Волинській області провели рейдові відпрацювання житлового фонду в обласному центрі для навчання населення правил безпеки при виявленні вибухонебезпечних предметів та дій на випадок надзвичайних ситуацій різного характеру. Зокрема, співробітники ДСНС провели низку бесід з безпеки життєдіяльності серед дошкільнят та навчали правил безпеки громадян працездатного віку та пенсіонерів.

Рятувальники відвідали дошкільний навчальний заклад № 1, де відбулася тематична виховна година під гаслом «Подружись з безпекою». Про необхідність дотримуватися простих істин безпечного життя та ключові вимоги для наймолодших громадян озвучили педагоги дошкільного закладу, а рятувальники нагадали дітям номери служб екстреного реагування та наголосили бути украй обережними. Вони закликали маленьких лучан за жодних обставин не зачіпати предмети що лежать, наприклад, посеред вулиці або у велелюдних місцях, адже відомі випадки, коли вибуховими пристроями «нашпиговують» звичні речі. У таких випадках зайва обережність є цілком виправданою.

Рятувальники провели роз’яснювальну роботу й серед працівників комунальних закладів. Зокрема, перевірили рівень знань з цивільного захисту серед директорів та майстрів дільниць ЖКП №11 та ТзОВ «МЖК», роз’яснили правила поведінки під час виявлення вибухонебезпечних предметів та нагадали про необхідність виховання в мешканців житлових будинків усвідомлення дотримання правил пожежної безпеки у побуті. Майстрам дільниць рятувальники нагадали, що у випадку виявлення підозрілого предмета, схожого на боєприпас, потрібно ужити заходів, щоб не допустити до цієї знахідки сторонніх осіб та терміново викликати піротехніків за номером «101».

Рятувальники вручили працівникам комунальних пам’ятки з правил безпеки для ознайомлення та розміщення на спеціальних стендах, встановлених на території підприємств, а також на дошках для оголошень у під’їздах житлових будинків.

У процесі просвітницької роботи рятувальники також провели бесіди із мешканцями багатоквартирних житлових будинків.

УДСНС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Как выбирать вещи в ...
Наступна новина: Які бувають офісні ...

КОМЕНТАРІ