Закарпаття: у рамках фольклорно-туристичного фестивалю рятувальники провели громадську акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти.»

Закарпаття: у рамках фольклорно-туристичного фестивалю рятувальники провели громадську акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти.»

01.09.15 15:51 0 704
У неділю, 30 серпня, велелюдно було на Синевирському озері. Тут, на Міжгірщині, проходив обласний фольклорно-туристичний фестиваль «На Сеневир трембіти кличуть». Це свято є своєрідним пропагуванням закарпатських традицій і фольклору, а також презентацією туристичних принад краю, зокрема, природної візитівки – озера Синевир. Саме воно в 2008 році визнане одним із «Сімох природних чудес України».

Не оминули цей чудовий фестиваль й місцеві рятувальники. Вогнеборці 4-ї державної пожежно-рятувальної частини смт Міжгір’я та державного пожежно-рятувального поста с. Синевир спільно з професіоналами гірського пошуково-рятувального відділення Міжгір’я провели громадську акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти». Особливу увагу людей бійці ДСНС акцентували на правилах поводження в екосистемах краю під час спеки. Закарпаття потерпає від пожеж сухостою та чагарників. Лише за минулі вихідні (29-30 серпня) із 61 пожежі, що зафіксована в області, 57 виникло в екосистемах краю.

Також тисячі відпочивальників мали можливість оглянути пожежну техніку та аварійно-рятувальне обладнання, а також ознайомитися з найбільш характерними надзвичайними подіями й ситуаціями та з порядком дій під час їх виникнення. Крім того, всі бажаючі змогли спробувати скористатися спеціальним спорядженням, яким оснащений пожежно-рятувальний автомобіль, та приміряти бойовий одяг.

Свою роботу продемонстрували й гірські рятувальники, які не лише шукають у горах заблукалих туристів, а й, у випадку зупинки канатно-крісельного витягу, безпечно і професійно евакуюють з неї туристів. Не забули бійці ДСНС й нагадати про обов’язкову реєстрацію в рятувальній службі під час виходу в гори. Так, гості фестивалю дізналися більше про те, як слід поводитися в горах і в лісових масивах, як орієнтуватися на місцевості та як облаштувати ночівлю на природі, як захистити себе під час грози й чимало інших корисних речей.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Громади Шубранця та ...
Наступна новина: Сжигание отходов – нужно ...

КОМЕНТАРІ