Василь Хомінець: «Потрібно боротися не тільки за територію Донбасу,а й за свідомість та мізки кожного громадянина звільнених територій»

Василь Хомінець: «Потрібно боротися не тільки за територію Донбасу,а й за свідомість та мізки кожного громадянина звільнених територій»

01.09.15 16:01 0 673
Це одна з важливих причин, наголошує голова обласної ради Василь Хомінець, формування гуманітарного вантажу «Тернопільщина – дітям Донбасу». Школярам Луганщини тернополяни, окрім продуктів, зібрали канцелярське приладдя, зошити, альбоми, щоденники. А ще передали україномовну художню, пізнавальну, історичну літературу, зібрану під час акції «Українську книгу – Донбасу». Загалом – понад 4 тисячі книг.

«Гасло такої допомоги: від заходу до сходу – одне українське майбутнє, – зазначив очільник області. – Потрібно боротися не тільки за територію Донбасу, а й за свідомість та мізки кожного громадянина звільнених територій. За бандитами та сепаратистами стоїть «рускій мір», а за звільненими територіями повинна стояти вся Україна. Українське суспільство буде повноцінним тоді, коли ми допомагатимемо своїм східним братам на Луганщині та Донеччині, бо не маємо права залишити їх сам-на-сам із проблемами. Свідомість, погляди людей зміняться, коли вони постійно повинні відчути наше плече, нашу руку допомоги. Патріотизм повинен бути дієвим, і це працюватиме на майбутнє задля єдиної держави».

Гуманітарний вантаж «Тернопільщина – дітям Донбасу» поблагословили священнослужителі 28 серпня. На Луганщину його супроводжував голова обласної ради Василь Хомінець. та завтра очільник області передасть його у школи, інтернати інші навчальні заклади.

Нагадаємо, на Луганщину відправлено 20 тонн допомоги. Організувала збір допомоги за ініціативи Василя Хомінця обласна рада, підтримали акцію облдержадміністрація, підприємці, аграрії, небайдужі тернополяни. Свою лепту внесли і тернопільські школярі.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ