В Житомирській області при проведенні земляних робіт виявлено 27 одиниць вибухонебезпечних предметів

В Житомирській області при проведенні земляних робіт виявлено 27 одиниць вибухонебезпечних предметів

02.09.15 12:10 0 594
29 серпня о 08:00 на пункт зв’язку 26-ї Державної пожежно-рятувальної частини селища Романів надійшло повідомлення про те, що у селі Печанівка, на полі, виявлено велику кількість вибухонебезпечних предметів. До служби порятунку «101» зателефонував чоловік, який й натрапив на небезпечні знахідки.

По прибуттю чергового караулу рятувальників до місця виклик було встановлено, що при виорюванні поля, плуг за щось зачепився. Коли чоловік підійшов подивитися що ж сталося, то помітив у землі невідомі металеві предмети, що були схожі на вибухонебезпечні. Селянин відразу ж зателефонував рятувальникам.

Пізніше фахівці ідентифікували небезпечні знахідки, як 76 мм артилерійські снаряди часів минулої війни у кількості 27 штук. Місце виявлення було відразу ж огороджене.

31 серпня група піротехнічних робіт Управління ДСНС Житомирщини знищила небезпечне відлуння війни на спеціальному полігоні.

Рятувальники Житомирщини вкотре закликають: помітивши вибухонебезпечний предмет або щось зовні схоже на нього – негайно телефонуйте за номером «101». Не випробовуйте долю – не чіпайте його! В жодному разі не можна розбирати чи розпилювати боєприпаси. Самостійно не переносьте та не перекочуйте їх з місця на місце. Не збирайте та не здавайте такі предмети в металобрухт. Убезпечте від біди себе та своє оточення!

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ