Волинська область: відбулися планові відпрацювання житлового сектору

Волинська область: відбулися планові відпрацювання житлового сектору

02.09.15 13:40 0 695
1 вересня у Турійському районі рятувальники місцевого підрозділу ДСНС провели рейдове відпрацювання житлового сектору. Співробітники служби «101» у рамках планової просвітницької роботи відвідали садиби мешканців селища Турійськ, а також сіл Кульчин та Соловичі та безпосередньо за місцем проживання пояснили громадянам основні правила безпеки у побуті та під час перебування на відкритих територіях. Під час профілактичної роботи охопили населення усіх вікових категорій – від дітей молодшого віку до пенсіонерів.

Рятувальники особливу увагу людей акцентували на суворому дотриманні вимог безпеки під час виявлення вибухонебезпечних предметів. Застерегли за жодних обставин не зачіпати підозрілі предмети, а огородити їх, позначивши місце знахідки, та негайно звернутися до спеціалістів-піротехніків за номером «101».

В окремому порядку фахівці ДСНС нагадали селянам та мешканцям райцентру про суворе дотримання правил пожежної безпеки на відкритих територіях у зв’язку із пожежонебезпечним періодом. Застерегли від використання відкритого вогню під час перебування у лісі (відвідування лісових насаджень рекомендували узагалі обмежити відповідно до вимог органів місцевої влади, щоб запобігти пожежам в екосистемах), а також нагадали про заборону спалювання сухої рослинності на присадибних ділянках.

У рамках інформаційно-роз’яснювальних заходів рятувальники також торкнулися ще одного важливого аспекту – правил безпечного відпочинку на водоймах області. Роботу провели з громадянами безпосередньо на берегах акваторій у межах згаданих населених пунктів.

Під час відпрацювань рятувальники вручили громадянам листівки та плакати різного тематичного спрямування з основ безпеки життєдіяльності.

УДСНС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: За тиждень у Чернівцях ...
Наступна новина: Делегація Вінниччини взяла ...

КОМЕНТАРІ