В Закарпатській області прокуратура перевірила дотримання прав осіб при адміністративному затриманні прикордонниками

В Закарпатській області прокуратура перевірила дотримання прав осіб при адміністративному затриманні прикордонниками

02.09.15 12:00 0 646
Прокуратурою Закарпатської області проведено перевірку діяльності спеціального приміщення для тимчасового тримання затриманих осіб «Оноківці» відділу прикордонної служби «Ужгород» Чопського прикордонного загону з питань матеріально-побутового та медичного забезпечення осіб, поміщених до місць тимчасового тримання органів прикордонної служби та законності їх затримання.

За результатами проведеної перевірки, встановлено ряд порушень умов тримання затриманих осіб та їх медичного забезпечення.

Загалом, упродовж поточного року в ході реалізації повноважень щодо нагляду за додержанням органами державної прикордонної служби законодавства при адміністративному затриманні осіб та забезпеченні їх прав внесено 8 вказівок, за результатами розгляду яких до відповідальності притягнуто 12 військовослужбовців.

Також, за втручання прокуратури звільнено 11 осіб, які тримались в пунктах тимчасового тримання прикордонних загонів з порушенням строків законодавства про адміністративне правопорушення та розпочато 2 кримінальні провадження сза фактами затримання іноземців.

Відділ організації прийому громадян,

розгляду звернень, запитів та зв’язків з громадськістю

прокуратури Закарпатської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ