До 31 жовтня ми зобов’язані виконати вимоги поставлені Кабінетом Міністрів України щодо надання житлових субсидій,захистити громадян області,які потребують державної підтримки - Василь Процюк

До 31 жовтня ми зобов’язані виконати вимоги поставлені Кабінетом Міністрів України щодо надання житлових субсидій,захистити громадян області,які потребують державної підтримки - Василь Процюк

02.09.15 12:41 0 738
31 серпня під керівництвом першого заступника голови адміністрації Василя Процюка відбулась селекторна нарада, на якій розглядалось питання надання населенню області житлових субсидій.

Участь у нараді взяли: керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, керівники районів та міст області, керівники підприємств-надавачів послуг, структурні підрозділи соціального захисту населення райдержадміністрацій та ін.

Програмою житлових субсидій за новим Порядком охоплено 100,1 тис. сімей області. За показниками експертної групи при Прем'єр-Міністрові України в області за призначенням субсидій як мінімум може звернутись 164 тисячі сімей, що складає 33% від домогосподарств області (495 тисяч).

Станом на 28 серпня 2015 року за призначенням субсидій за новим Порядком звернулось 61,4 тис. сімей. З урахуванням сімей, які отримували субсидію протягом опалювального періоду 2014-2015 року, призначено субсидій 89,6 тис. сімей, що складає 89,5% від усіх справ (100,1 тис. справ).

Найбільший відсоток призначення субсидій сім'ям у містах: м. Старокостянтинів – 99,1%, м. Шепетівка – 96,8%; у районах: Теофіпольському – 98,6%, Старокостянтинівському – 98%, Деражнянському – 97 %.

Покращився результат по районах: Городоцькому (з 64,6% до 83,5%), по Старосинявському (з 73,5% до 90,6%), Новоушицькому (з 75,7% до 86,9%).

Найменший відсоток призначених субсидій у Ярмолинецькому (76,4%) та Славутському (76,2 %) районах.

«Таким чином, ми констатуємо що в управліннях соціального захисту населення уповільнюється процес призначення житлових субсидій. Ми вважаємо, що основною причиною, крім проблем інформаційно-технічного характеру, недостатня кількість підготовлених фахівців, які можуть призначати субсидії, а також велике навантаження на тих працівників, які на даний час її призначають» - зазначила Директор Департаменту соціального захисту населення Світлана Лукомська.

Вирішення такої ситуації Світлана Іванівна вбачає в зміцнені підготовленими кадрами апарату управлінь соціального захисту населення на місцях та посилені процесу опрацювання і призначення субсидій, залучивши додаткових фахівців з інших підрозділів управлінь (центрів).

Вислухавши позиції усіх присутніх на нараді перший заступник голови адміністрації зобов'язав продовжувати проведення надзвичайно потужної роз'яснювальної роботи в місцевих засобах масової інформації, в трудових колективах, в сільській місцевості, віддалених населених пунктах. Двічі на тиждень здійснювати виїзди «мобільний соціальний офіс» (мобільні робочі групи) в сільські населені пункти, і надавати людям всі необхідні роз'яснення.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ