Чернівецька область: рятувальники нагадують людям як не допустити нещасних випадків на воді

Чернівецька область: рятувальники нагадують людям як не допустити нещасних випадків на воді

02.09.15 11:36 0 577
Вже тривалий час в Чернівецькій області утримується спекотна погода. Через це чимало буковинців свій вільний час проводять поблизу прохолодної води. Але при цьому, громадяни не дотримуються елементарних правил безпеки, що може призвести до трагедії. Тому, з метою недопущення виникнення нещасних випадків на водоймах та для нагадування краянам правил безпечної поведінки на воді, працівники Управління ДСНС України у Чернівецькій області проводять виїзні профілактичні рейди. В рамках такої роботи, рятувальники спілкуються з людьми та розповідають їм про важливість дотримання правил безпечного відпочинку на воді.

Так, 31 серпня, фахівці Управління ДСНС здійснили таку роботу на найбільш популярних стихійних місцях відпочинку поблизу води в обласному центрі та районах Чернівецької області. Рятувальники нагадали відпочивальникам, що відпочинок в не обладнаних для цього місцях може закінчитися плачевно. Саме через купання на так званих «диких пляжах» в Чернівецькій області втопилася 21 людина, з них 7 дітей. «Те, що поруч купаються багато інших людей, не означає, що в разі небезпеки вам прийдуть на допомогу. Щоб допомогти людині, яка тоне, потрібні знання та вміння. Саме рятувальники, які постійно чергують в наперед визначених для купання місцях, готові до дій у разі небезпеки» – говорили працівники Управління ДСНС відпочивальникам. Рятувальники звертали увагу дорослих на обов’язковому нагляді за дітьми під час їхнього купання у воді. Дитяча поведінка є непередбачуваною, а самі дітлахи не завжди розуміють яка небезпека очікує на людей, якщо не дотримуватися правил безпеки під час відпочинку на воді. Щоб люди краще запам’ятали слова рятувальників, їм вручали листівки, пам’ятки та буклети з правилами безпеки.

«Основним завданням такої інформаційно-роз’яснювальної роботи, яка проводиться на території всієї Чернівецької області, є нагадування людям того, що вода не пробачає помилок і в жодному разі не можна легковажити під час відпочинку на водоймах. Громадяни повинні розуміти, що для біди не потрібно багато часу, тому необхідно дотримуватися правил безпеки» – зазначив т.в.о. заступника начальника Управління ДСНС України у Чернівецькій області підполковник служби цивільного захисту Роман Сушинський.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ