У Рівненській області день інформування у Кузнецовську

У Рівненській області день інформування у Кузнецовську

02.09.15 16:19 0 714
З метою надання соціальної та психологічної підтримки особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення АТО, та демобілізованим військовослужбовцям, які брали участь в АТО, 27 серпня в Кузнецовському міському центрі зайнятості провели інформаційно-роз'яснювальний захід “День інформування” за принципом “центру під єдиним дахом”.

У Дні інформування взяли участь представники різних служб міста: Управління праці та соціального захисту населення, Центру надання адміністративних послуг, центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, управління Пенсійного фонду України, Володимирецького об'єднаного військового комісаріату, сектору управління державної міграційної служби України в Рівненській області та фахівці центру зайнятості, які надавали консультації та конкретні відповіді на порушені в ході діалогу питання.

Захід відкрила заступник директора Кузнецовського міського центру зайнятості Наталія Воробей, яка запросила всіх до активності та відвертої розмови для того, щоб виявити всі проблемні питання та визначити шляхи щодо їх вирішення. Представник державної служби зайнятості більш детально розповіла про всі соціальні послуги, що надаються безробітним та шукачам роботи, акцентувавши увагу на можливості проходження професійного навчання та перенавчання за рахунок коштів Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, отримання одноразово виплати допомоги по безробіттю для започаткування власного бізнесу.

Переважна більшість питань, що виникали в учасників АТО стосувались отримання пільг, компенсацій та соціальних гарантій, які гарантує держава.

На завершення заходу усі представники державних структур додатково поінформували про всі послуги та ту допомогу, яка надається цій категорії громадян у відповідності до чинного законодавства.

Усі присутні отримали інформаційні буклети служби зайнятості: «Поради тим, хто шукає роботу», «Як найшвидше знайти роботу», «Навчання - запорука професійного успіху» та інші.

Тож, кожен учасник заходу мав змогу переконатися в тому, що має всебічну державну підтримку, а служба зайнятості виступає, насамперед, як ініціатор у координації дій щодо підтримки ВПО та демобілізованих учасників АТО у форматі соціального партнерства з іншими органами державної виконавчої влади.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ