«Чернівціводоканал» отримав 6,5 мільйонів гривень фінансової допомоги

«Чернівціводоканал» отримав 6,5 мільйонів гривень фінансової допомоги

02.09.15 12:53 0 648
За рахунок додаткових ресурсів міського бюджету комунальному підприємству «Чернівціводоканал» за рішенням сесії міської ради виділено 6,5 мільйонів гривень фінансової допомоги. Це дозволить підприємству стабільно розраховуватися за спожиту електроенергію до кінця року і уникнути обмежень електропостачання виробничих об'єктів.

Загалом з початку року, водоканал отримав з міського бюджету фінансову допомогу у розмірі 14,5 млн. грн. Виділення фінансової допомоги водоканалу у зазначених обсягах підтримала Наглядова рада цього комунального підприємства.

Як повідомив начальник КП «Чернівціводоканал» Сергій Дзезик, у першому півріччю цього року в порівняння з аналогічним періодом минулого року, підприємство спожило електроенергії на один мільйон кВт/год менше, однак у зв'язку із подорожчанням вартості електроенергії сплатити за спожиті кіловат-години повинно було майже на 5,8 млн. грн. більше. Вартість електроенергії зростає майже щомісячно, а коригування тарифу на послуги водопостачання та водовідведення не здійснюється. Однак і в цих умовах, підприємство завдяки заходам з оптимізації енергоспоживання та підтримки громади, збільшує обсяги оплати за спожиті енергоносії. Так, якщо у І півріччі 2014 року, за спожиту електроенергію живими коштами було сплачено 7,7 млн. грн., то у першому півріччі ц. р. – вже 15 млн. грн. Станом на 1 серпня ц.р. рівень проплат водоканалу за спожиту електроенергію становить 63,3%.

За словами Сергія Дзезика, до технологічної модернізації системи водопостачання Чернівців, яку передбачено здійснити за залучені кошти німецького банку, уникнути заборгованості за спожиту електроенергію підприємству без суттєвої фінансової допомоги з боку громади міста не вдасться. Наразі на водоканалі вживаються заходи для приведення обсягів надання послуг до реальних обсягів корисного споживання, скорочення втрат та неврахованих витрат води, оптимізації режимів водопостачання, що дозволять знизити собівартість послуг водоканалу та підвищити її якість. План зазначених заходів, які першочергово виконуються на підприємстві, передбачає проведення робіт у наступних напрямках :

· Забезпечення моніторингу та розвитку існуючих і нових джерел водопостачання

· Обстеження мереж водопостачання та виявлення витоків води

· Встановлення будинкових приладів обліку води

· Встановлення квартирних приладів обліку води

· Охоплення обліком свердловин суб'єктів господарювання

· Виявлення несанкціонованих підключень

· Заміна та реновація пошкоджених ділянок мереж

· Закупівля та впровадження засобів оперативної ліквідації аварійних пошкоджень

· Обладнання мереж регуляторами тиску та клапанами

· Встановлення вимірювачів тиску в контрольних точках

· Заміна арматури на мережах з метою звуження зон відключення та своєчасної локалізації

· Обстеження та ремонт РЧВ

· Заміна насосного та електрообладнання на ВНС та КНС

· Впровадження частотного регулювання роботи насосних агрегатів.

Зазначені заходи узгоджуються із комплексною програмою модернізації системи водопостачання Чернівців, реалізація якої розпочинається вже у цьому році за кошти німецького банку.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Луцьку буде надаватися ...
Наступна новина: Закарпаття: на Іршавщині ...

КОМЕНТАРІ