Інформація стосовно ліквідації загорянь в природних екосистемах поруч із містом Костопіль (10:00)

Інформація стосовно ліквідації загорянь в природних екосистемах поруч із містом Костопіль (10:00)

02.09.15 15:16 0 581
Протягом останніх днів у Костопільському районі рятувальникам Держслужби з НС щодня доводиться виїздити на ліквідацію загорянь сухої трави, чагарників, стерні та сміття на відкритих територіях або приватних земельних ділянках. Основною причиною цих пожеж є порушення громадянами правил пожежної безпеки при користуванні відкритим вогнем. Через аномально суху спекотну погоду полум’я швидко поширюється на значні площі, а димова завіса від нього серйозно дошкуляє населенню, зокрема мешканцям райцентру.

Проте підрозділи ГУ ДСНС у Рівненській області роблять все можливе, щоб як найшвидше ліквідувати всі загоряння. Ситуація з пожежами в природних екосистемах повністю моніториться і знаходиться на постійному контролі з боку керівництва Служби порятунку Рівненщини.

На сьогоднішній день «димові» незручності мешканцям Костополя спричиняє пожежа лісових насаджень на території Мощаницького лісництва загальною площею 0,9 га. На боротьбу з вогнем задіяно 5 пожежних машин лісової охорони та 2 одиниці техніки ДСНС, понад 50 чоловік, в тому числі 10 працівників ДСНС. Створено резервні караули рятувальників, які будь-якої миті готові прийти на допомогу лісівникам. Разом з тим, дим поширюється на населені пункти з території військового полігону, де триває тління окремих осередків чагарнику. На місці працюють 2 пожежні машини та 50 військовослужбовців. В найкоротший час всі джерела задимлення будуть ліквідовані.

Саме дані питання будуть розглянуті на оперативному засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Костопільського району, яке терміново скликало Головне управління ДСНС області. Участь у засіданні братимуть керівництво райдержадміністрації, мерії райцентру, служби цивільного захисту, військовослужбовці, правоохоронці тощо. За результатами зустрічі рятувальники планують виробити чіткий алгоритм спільних дій органів влади та служб реагування щодо недопущення випадків пожеж в природних екосистемах, а також посилення масово-роз’яснювальної роботи з пожежної безпеки серед місцевого населення.

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі про ...
Наступна новина: В Івано-Франківську микола ...

КОМЕНТАРІ