На Вінниччині виконано усі 701 бюджетів базового рівня: сільських,селищних,міських (міст районного значення) (+фото)

На Вінниччині виконано усі 701 бюджетів базового рівня: сільських,селищних,міських (міст районного значення) (+фото)

03.09.15 15:23 0 576
«Така ситуація склалась вперше за останні багато років»,- зазначив під час обласної селекторної наради директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Микола Копачевський, аналізуючи стан виконання місцевих бюджетів області за 8 місяців 2015 року.

За його словами, з врахуванням всіх міжбюджетних трансфертів (субвенцій, дотацій) з державного бюджету бюджет області по доходах загального фонду отримав 6163,7 млн. грн., або 67,0% до уточненого плану на рік (план 9198,7 млн.грн.) та 103,8% до уточненого плану на 8 місяців (план 5937,7 млн.грн.), і проти аналогічного періоду минулого року збільшились на 1336,3 млн.грн., або на 27,7%.

Коментуючи інформацію директора Департаменту фінансів ОДА, голова облдержадміністрації Валерій Коровій зазначив, що такі результати є беззаперечним наслідком бюджетної децентралізації:

«33 бюджети адміністративних одиниць, разом з обласним бюджетом, на сьогоднішній день виконано.

Відповідно до бюджетного кодексу,за підсумками півріччя, якщо на 105 % виконано бюджет, то кошти можна перерозподіляти. Не допускайте,щоб ці кошти просто лежали у вас на рахунках – проводьте активний комплекс найбільш потрібних робіт».

На цьому наголосив очільник області, звертаючись до керівників рад базового рівня. Особливо увагу він акцентував на необхідності співфінансування з місцевих бюджетів ремонту доріг, що проходять через населені пункти ( не лише комунальних, але й загальнодержавних), адже згідно змін до бюджетного законодавства , на ці цілі можна спрямувати перерозподілені кошти .

Микола Копачевський також надав інформацію про те, як справляються нові податки і збори до місцевих бюджетів: « Важливим джерелом надходжень на місцях є єдиний податок. Станом на 1 вересня надійшло до бюджету області єдиного податку в сумі 257,3 млн. грн.,що становить 103,9%до плану.

Планові показники виконані по всіх бюджетах районів і міст обласного значення. При цьому, більш як у 2 рази - по 6 районах: Козятинському,Оратівському,Піщанському,Погребищенському,Теплицькому та Хмельницькому.

Микола Копачевський також прозвітував про фінансування захищених статей бюджету.

Так, за його словами, за січень-серпень 2015 року проведено 5468,6 млн.грн. видатків загального фонду, що становить 62,3% плану на рік, затвердженого місцевими радами з врахуванням змін (заплановано 8784,1 млн.грн.), та 94,3% до планових показників на 8 місяців згідно помісячного розпису (заплановано 5797,6 млн.грн.), і проти аналогічного періоду 2014 року збільшились на 781,6 млн.грн., або на 16,7%.

В першу чергу кошти бюджету спрямовувались на фінансування соціально-культурної сфери: за 8 місяців 2015 року на зазначені цілі використано 4922,0 млн.грн. - це 90,0% усіх видатків загального фонду.

Забезпечується в повному обсязі фінансування захищених статей бюджету, зокрема повнота та своєчасність виплати заробітної плати з нарахуваннями, розрахунків за спожиті енергоносії, виплат населенню по соціальному забезпеченню (стипендій, пільгових пенсій тощо).

За оперативними даними прострочена кредиторська заборгованість із зазначених виплат відсутня.







Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівецькі міліціонери ...
Наступна новина: У Тернополі виникли ...

КОМЕНТАРІ